Vandaag stond het schoolplein van 'De Noordwijkse' vol om Sint en zijn Pieten te verwelkomen.
Vandaag stond het schoolplein van 'De Noordwijkse' vol om Sint en zijn Pieten te verwelkomen. Foto en tekst met dank aan Anouk van Altena.
foto’s

Stichting fietsmaatje begeleidt Sinterklaas

Algemeen

noordwijk • Sinterklaas is natuurlijk al heel oud! De jaartjes gaan tellen... niet gek natuurlijk met al het werk dat de Goedheiligman met zijn pieten ieder jaar verzet. 

Dankzij Stichting Fietsmaatje kon Sinterklaas vandaag, op zijn verjaardag, met een wel heel bijzondere fiets veilig en groen aankomen bij de Noordwijkse School. Hier stonden alle kinderen van de Noordwijkse school hem op te wachten en toe te zingen! Geweldig dat deze fietsen er zijn voor mensen zoals Sinterklaas die slecht ter been zijn en toch in de frisse buitenlucht willen fietsen.

Over Fietsmaatjes

Fietsmaatjes fietst met mensen die er graag op uit gaan maar dat niet meer zelfstandig kunnen. Deze mensen worden gekoppeld aan vrijwilligers die nét zo graag op de fiets stappen en de gasten kunnen helpen. Samen trekken ze er op uit op een duofiets met elektrische trapondersteuning: een e-bike waarbij je naast elkaar zit dus. De vrijwilligers zijn van alle leeftijden. Meer info: www.fietsmaatjes.nl.

Vandaag stond het schoolplein van 'De Noordwijkse' vol om Sint en zijn Pieten te verwelkomen.

Uit de krant