Tom Duindam wint kopduel van Brayen Bröcker. | Foto: Johanna Oskam.
Tom Duindam wint kopduel van Brayen Bröcker. | Foto: Johanna Oskam.

SJC speelt gelijk tegen koploper HBS: 0-0

Algemeen

Niet verliezen van de koploper leek het uitgangspunt. Want opvallend was dat SJC deze keer het eerder tegen topclubs gebruikelijke opportunisme, kennelijk in Noordwijk had achter gelaten. De ruim 500 toeschouwers toeschouwers zagen dat de huidige koploper van de 4e divisie zondag HBS, duidelijk met een meer realistisch opererend SJC te maken zou krijgen.

Voor de toeschouwers waren het meer dan geweldige omstandigheden met een uitbundige stralende herfstzon en zonder ook maar een zuchtje wind. Voor de spelers leek onderscheppen van halfhoge ballen soms lastig door de laagstaande zon. SJC bracht dus deze keer naast de voetbalvaardigheid ook weer de tomeloze inzet vanaf minuut één als wapen in de strijd. Daarnaast werd er zeer gegroepeerd gespeeld waardoor HBS nauwelijks tot vlotlopende combinaties kon komen. Het had er aanvankelijk alle schijn van dat SJC het zeer moeilijk zou krijgen. 

Hinderlijk buitenspel

HBS leek zelfs na bijna twintig minuten het gewenste doelpunt gemaakt te hebben maar Hagenaar Bryan Bröcker stond daarbij volgens de lijnrechter hinderlijk buitenspel. Nadat SJC die periode toch schadevrij was doorgekomen volgde een half uur waarbij de hardwerkende zwartwitten feitelijk nauwelijks meer iets weggaven. 

Meer naar voren

In de tweede helft begon SJC toch iets anders, stond wat verder naar voren en speelde iets avontuurlijker. De technisch vaardige Hagenaars zochten onophoudelijk naar kwetsbare plekken in de SJC-verdediging maar Timo Verweij en Sven Wisselink bleken deze middag door het centrum moeilijk te kloppen. 

Al in de 33e minuut had Aaron Koeman de lichtgeblesseerde Martijn van Trigt vervangen. En hij liet zich af en toe behoorlijk gelden door buitenom te komen om vervolgens Tom Duindam en Chris Hoogervorst in stelling te brengen.Zelf zag hij bijna kans om de Haagse doelman te verschalken maar zijn inzet belandde op de dwarslat.

Omdat beide ploegen deze middag geen kans zagen het net te vinden kwam het eindsignaal van een opvallend goed leidende scheidsrechter Mitchel Krop, met de 0-0 nog steeds op het scorebord.

SJC staat nu op een vierde plaats en speelt zondag aan de Lageweg tegen VOC. 

De Rotterdammers sloten hun wedstrijd tegen Alcides af met 2-0 winst.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant