Op de eerste cheque stond 182.500; aan het eind van de avond kwam daar nog 2.000 euro bij.
Op de eerste cheque stond 182.500; aan het eind van de avond kwam daar nog 2.000 euro bij. Foto: Marcel Verheggen

Boksgala levert ruim 184.000 euro op voor KNRM

Algemeen

In de Pickézaal van Grand Hotel Huis ter Duin was zaterdagavond het 8ste Lions Boks Gala. Met de opbrengst van de verkoop van loten maakte Lionsclub Katwijk - Noordwijk “De Brittenburg” zich sterk om een zo groot mogelijke bijdrage te leveren voor de bouw van een nieuwe boothuis voor de KNRM Noordwijk.

De financiële bijdrage is voor de inrichting van het bemanningsverblijf en de zogenaamde pakkendroogruimte. De KNRM wil de naam van Jo van der Lippe (87), oud schipper van de KNRM, aan het nieuwe verblijf verbinden om zo zijn jarenlange inzet blijvend te waarderen. 

Het gala werd geopend door Arnold Vanderlyde. Edward Zwitser van KNRM Scheveningen nam later op de avond plaats in de ring om te vertellen waarom de KNRM zo belangrijk is. Tussen de vier rondes boksen door, werden de gasten werden gefêteerd op een vier-gangen diner en deden de lotenverkopers hun best om te laatste lootjes te verkopen. Veilingmeester JP Nijmeijer veilde bijzondere kavels, waaronder een helikoptervlucht. 

De cheque, met daarop de totale opbrengst van 184.500 euro, werd in ontvangst genomen door Jo van der Lippe (niet op de foto).

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant