Bloemen en de onderscheiding én mooie woorden van de burgemeester. | Foto: WS.
Bloemen en de onderscheiding én mooie woorden van de burgemeester. | Foto: WS.

Burgemeester Wendy Verkleij: ‘SJC verdient deze Koninklijke Erepenning’

Algemeen

Het werd een weekend met een aaneenschakeling van leuke en sportieve activiteiten, met heel veel belangstelling van Noordwijkse inwoners voor de nieuwe eigentijdse accommodatie op het sportpark aan de Lageweg. 

Voor de vereniging SJC, als zoveelste kers op de taart, was er de uitreiking van de Koninklijke Erepenning door burgemeester Wendy Verkleij. Om alle activiteiten op te sommen die er dit weekend plaatsvonden in het kader van de officiële opening bij SJC in samenhang met de uitgestelde viering van het 100jarig bestaan, is praktisch onmogelijk: het was een aaneenschakeling van hoogtepunten, zowel op sportief als maatschappelijk gebied. 

Het Noordwijkse college van B&W, vertegenwoordigd door burgemeester Wendy Verkleij en wethouder sport Alois Eberharter, kwam niet met lege handen. Maar uit handen van de burgemeester ontving het SJC bestuur en met name voorzitter Herman Meijvogel, de Koninklijke Erepenning. Een eer die een vereniging kan worden verleend wanneer aan een zevental voorwaarden wordt voldaan. Deze Erepenning symboliseert volgens de burgemeester, het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van voetbalvereniging SJC. 

Trotse voorzitter

Alleen de Koning kan de Erepenning toekennen die bovendien strikt op naam wordt verleend. En geeft recht om er in woord en/of beeld publiekelijk melding van te maken. Een trotse voorzitter van SJC nam namens het voltallige bestuur de onderscheiding in ontvangst en noemde het de verdienste van de talloze vrijwilligers die zich in het ruim 100-jarig bestaan voor de club hebben ingezet. Burgemeester Verkleij, wiens persoonlijk rol van groot belang is bij de aanvraag, benadrukte dat SJC een club is die het eerbetoon en de waardering door de Koning nadrukkelijk heeft verdient.  Goud blijft, naast het onuitwisbare zwartwit, dus voorlopig ook nog na het jubileum, dominant bij de diverse uitingen van deze bijzondere Noordwijkse en nu een beetje ‘koninklijke’ voetbalclub. 

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant