Afbeelding
Foto: PR

Feestjes

Algemeen Column Binder

Feestjes zijn leuke plekken. Bezoekers zijn meestal goed gemutst en de invloed van ‘een glaasje’ helpt vaak mee om een gesprek op gang te houden. Voetbal, Max en natuurlijk politiek zijn altijd (mannen)onderwerpen waar hele uitgesproken meningen het goed doen.

En op het jubileumfeestje van SJC, met deskundigen onder elkaar, kon men er een boom op te zetten. Meestal met een individuele speler als onderwerp. Maar of keeper Pasveer beter is dan keeper Gillissen en of Frankie nu wel of niet uit vorm is, dat zijn onderwerpen waar ik mij niet graag aan waag. En dan dorpspolitiek. Helaas zijn er niet zo heel veel feestjes waar ik niet wordt uitgedaagd tot twistgesprekken over lokale politiek of gemeentelijk beleid. Waarbij vooral ‘snap jij dat nou’ een veel gestelde vraag is. Haha, als ik dan antwoord dat ik wel begrip kan opbrengen voor gemeentelijk beleid en de politiek, dan is bijna altijd de reactie: ‘Jij snapt er ook niks van’. Zo polste een zeer vriendelijke en vrolijke voetbaldeskundige mij tijdens het jubileumfeestje van de zwartwitten over het project ‘Sportpark Lageweg. ’Kan jij me uitleggen waarom die stomme gemeenteraad juist in Noordwijk Binnen helmbeplanting toepast op dat schuine talud ? Ik probeerde de vriendelijke man uit te leggen dat niet de gemeenteraad maar deskundige ambtenaren daarover beslissen. De reactie was heftig: ‘Deskundige ambtenaren. Man praat me er niet van. Dat helmspul staat nu al te verrotten, er groeit meer onkruid dan helmgras. En het aanleggen van die steile wand die een trap moet voorstellen om van het derde veld naar de kantine te klimmen lijkt me ook niet bepaald door een deskundige verzonnen. En ook op diverse andere plekken ontbreken hekken en leuningen...’ zonder adem te halen ratelde hij door: ‘...en wat te denken van het hoofdveld! Een prachtige spelerstunnel die echter niet vrij baan geeft om het veld te betreden maar die spelers dwingt om ergens naast de tunnel door een piepklein eenpersoons hekje te lopen. Ik bedoel maar. Oh ja! En dan die afzichtelijke containers. Daar hoort toch ook een betere afwerking te worden gerealiseerd!’

Ik probeerde hem ervan te overtuigen dat kinderziektes bij nieuwbouw horen. En dat alles wel snel door de projectleiding zal worden opgelost. Gelukkig vroeg direct daarop een charmante speelster van Dames 1 zijn aandacht. Met: ‘Ik spreek je er nog over’, verdwenen de twee in het feestgedruis terwijl ik hem nariep: ‘Maak je niet druk, alles komt goed’.

En zo zal het zijn. Dat prachtige complex moet nog wat extra aandacht. Maar nu al is het resultaat van het traject vol tegenslag en geduldig afwachten, een resultaat waar Noordwijk trots op mag zijn. Ja toch?

De gemeenteraad krijgt deze week de informatie dat er een budgetafwijking is van maar 1 procent. Dat is maar 125.000 euro. En dat er, alle afwijkende publicaties ten spijt, met de hoofdaannemer een minnelijke schikking wordt getroffen van maar 450.000 euro. Valt mee toch, of niet?

Uit de krant