'Koninklijke' SJC ook voor andere gebruikers. | Foto: Richard van Egmond
'Koninklijke' SJC ook voor andere gebruikers. | Foto: Richard van Egmond

Waardige opening multifunctioneel sportpark

Algemeen

Onder bijzonder vriendelijke omstandigheden was een groot deel van Noordwijk getuige van een waardige, zeer goed georganiseerde officiële opening van de sportaccommodatie aan de Lageweg. Een markant in het oog lopend en multifunctioneel gebouw compleet met vier kunstgrasvelden en een hybride hoofdveld.

De openingshandeling was het laten verwijderen van banieren met daarop de namen van de gebruikers, waardoor de entree werd vrijgemaakt om het gebouw binnen te gaan. Daarvoor was er eerst nog een opvallende bijdrage van fanfarekorps Excelsior. Een muzikaal intermezzo welke de verschillende kwalificaties zoals leuk, verrassend, indrukwekkend, kwaliteit en passend muzikaal konden worden toebedeeld. Het slotakkoord met het clublied: het ‘Ons cluppie aan de zee’ werd aanvankelijk wat schromend maar vervolgens uit volle borst meegezongen.

‘Waanzinnig mooi resultaat’

Voorafgaande had burgemeester Wendy Verkleij de aanwezigen welkom geheten waarbij werd vastgesteld dat het geduld van gebruikers, omwonenden en uitvoerende organisaties behoorlijk op de proef was gesteld. Zij noemde de realisatie een zeer complex traject met veel uitdagingen, tegenvallers en moeilijke oplossingen. Zij beoordeelde de nieuwe accommodatie als ‘een waanzinnig mooi resultaat’ en introduceerde het sportveldje dat speciaal voor gebruik door de jeugd uit de buurt werd aangelegd. En de burgemeester was ook helder over het belang van sport en bewegen voor iedereen en van elke leeftijd.

Gebruikers

Zij heette alle gebruiker daarbij van harte welkom en noemde ze met name: De Noordwijkse Hockeyclub, De Montessorischool, Sportbedrijf Noordwijk, de Daltonschool Klaverweide, de toerfietsclub en de gemeente Noordwijk zelf. Wat later, bij de officiële handelingen in de SJC-kantine, noemde zij SJC het voorbeeld van ’een vereniging die het echt snapt’. Zij doelde daarbij op de doelstellingen zoals die onder andere bij de jeugdopleiding aan de orde is. ’Bij SJC telt iedereen van de ruim duizend leden mee en er is ruimte gecreëerd om ambities waar te maken. Bovendien wordt de noodzaak tot verenigen omgezet in duidelijke en voor iedereen zichtbare acties’, was haar niet mis te verstane conclusie.

KNVB

SJC werd vervolgens ook nog in het zonnetje gezet door de KNVB. Met de gebruikelijke cadeautjes die horen bij jubilerende voetbalclubs. Maar deze keer ook met de officiële erkenning en certificering van de SJC jeugdopleiding. Wichert Verlaan viel als verantwoordelijke functionaris de eer te beurt om de driejarige verlenging van de certificering in ontvangst te nemen. KNVB vertegenwoordiger Peter van de Meer stelde vast dat menige topclub in Nederland met jaloezie kijkt naar deze zeer complete SJC-accommodatie. 

Hierna was er de officiële ingebruikname van de SJC-clubkantine. Een multifunctioneel onderkomen waarin aan alle eisen van de tijd lijkt te zijn voldaan. Onder de noemer ‘ wie de Jeugd heeft, heeft de toekomst’ nodigde voorzitter Meijvogel clubarchitect Chris Hiep en zijn in SJC outfit gestoken zoontje Jip uit om gezamenlijk, via het schieten van een bal over een rode loper in het net van een minidoeltje, de opening officieel te maken.

Herman Meijvogel bleek niet alleen apetrots maar ook zeer tevreden. Hij liet tot slot namelijk weten dat het SJC-bestuur in deze accommodatie de toekomst met vertrouwen tegemoet kan zien met: ‘Het voortbestaan van SJC is hiermee voor lange tijd geborgd’. 

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant