De groep met wethouder Alois Eberharter en kinderburgemeester Kseniya Dessing (op foto boven). | Foto's en tekst: Ina Verblaauw.
De groep met wethouder Alois Eberharter en kinderburgemeester Kseniya Dessing (op foto boven). | Foto's en tekst: Ina Verblaauw.

Jutten wordt beloond

Algemeen

 Sinds 2008 is er jaarlijks een World Cleanup Day waaraan inmiddels 180 landen meedoen.

In Noordwijk werd gisteren, zaterdag 17 september, verzameld bij Breakers Beach House. Door het onstuimige weer viel de opkomst wat tegen; het enthousiasme was er niet minder om. Lonia van Vliet, projectleider grondstofjutters wees op de negatieve invloed van afval in de zee. Lennart Hoogerkamp van Huis ter Duin werd zich enkele jaren geleden bewust van afval op het strand toen hij afval afkomstig van het eigen hotel op het strand zag liggen. “Wij gebruiken nu op de terrassen geen plastic meer.” Wethouder Alois Eberharter kwam ook jutten, samen met kinderburgemeester Kseniya Dessing. “Fijn dat de nieuwe generatie er ook is. We moeten ons samen inzetten voor de natuur.” Gewapend met juttassen en grijpers ging het gezelschap op pad. Inmiddels zijn bij 14 strandpaviljoens Juttassen te leen. 

Bij inlevering van een tas met afval krijg je een kop koffie, een ijsje of bij Breakers Beach een reep huisgemaakte chocolade. 

Zo wordt een strandwandeling, gecombineerd met jutten op een leuke manier beloond. 

Afbeelding

Uit de krant