Clubicoon Kees Zethof wordt in de bloemen gezet.
Clubicoon Kees Zethof wordt in de bloemen gezet. Foto: ws

Van Nispen viert 90-jarig jubileum

Algemeen

‘De club met de laagste contributie in de Bollenstreek, met de laagste kantineprijzen en bovendien met het mooiste clubshirt ter wereld, nog steeds zonder reclame’. Dit is een deel uit de lofzang die door Peter Geerlings werd gezongen. De voorzitter van de jubilerende voetbalclub Van Nispen deed dit tijdens zijn welkomstwoord op een speciale feestelijke bijeenkomst voor ruim 130 sponsoren.

Voorzitter Geerlings zag de toekomst voor Van Nispen rooskleurig, roemde het jeugdig elan van de club en stelde vast dat de club nog bijzonder vitaal is door inzet van veel jonge leden en vrijwilligers. Met daarnaast enthousiaste ouderen die bereid zijn kennis en ervaringen in te zetten en te delen.

In 1932 werd de voetbalclub Van Nispen in de Zilk opgericht door toenmalig kapelaan Paap. De naam Van Nispen werd ontleend aan de in 1897 overleden roomse bisschop Monseigneur van Nispen, die in Nederland de Sint Josef Gezellenvereniging oprichtte. Natuurlijk werd de eerste wedstrijd gespeeld op een naburig weiland en de eerste jaren waren VVSB, Foreholte en Vogelenzang de tegenstanders.

Tino de Groot, de enthousiaste voorzitter van de jubileumcommissie, kijkt net als voorzitter Peter Geerlings heel positief naar de toekomst van de jubilerende voetbalclub. De Groot, inmiddels ruim 60 jaar lid en voorganger van Geerlings, laat weten: ‘Ik twijfel niet aan het voortbestaan van deze mooie club. De 100 jaar gaan we dan ook met zekerheid halen. We hebben veel enthousiaste leden en ook het invullen van vacatures in het clubkader geschiedt moeiteloos.’

Kees Zethof

Hij meldt ons vooraf de komst van clubicoon Kees Zethof. Een kind van de club die na een mooie carrière inmiddels trainer is van 2e divisionist Noordwijk. Hij gaf de aanwezige sponsoren niet alleen een inkijkje in zijn voetbal- en trainersloopbaan, maar bovendien zijn voetbalfilosofie. Zethof noemde het fenomeen ‘doelstellingen’ onzin, denkt te weten dat iedere sportman altijd wil winnen, gaat er bij het coachen vanuit dat doelpunten maken leuker is dan tegendoelpunten voorkomen en zweert als trainer bij het creëren van een hechte groep. 

Daarbij stelt hij dat iedereen eenzelfde inzet en arbeid dient in te brengen tijdens trainingen en wedstrijden.

‘Bescheidenheid Sierd de Vos’

Een van de hoogtepunten van de avond was het optreden van Sierd de Vos, de voetbaljournalist die vooral bekendheid geniet vanwege zijn geheel eigenwijze van tv-commentaar bij vooral Spaanse wedstrijden. ‘El Sierd’, zoals hij zichzelf graag introduceert, liet aan de hand van een zeer amusante videopresentatie zien wat er in de loop der jaren zoals op zijn pad kwam. Met heel veel verrassende initiatieven en teksten, die overigens altijd vanuit een perfecte voorbereiding zijn ingepast. Met een geheel eigen stijl waardoor hij regelmatig kritiek moet incasseren op zijn nogal zelfverzekerde optredens en verslaggeving, ‘Bescheidenheid Sierd de Vos’ is ook al een bijnaam die wordt gebezigd en zijn onbescheidenheid accentueert. Een door hem persoonlijk aangeboden te veilen kavel, een geheel verzorgd bezoek aan een wedstrijd van ‘zijn club’ Atletico Madrid, bracht bovendien ook nog eens 2600 euro op.

Op 22 oktober, de officiële 90e verjaardagdatum, sluit Van Nispen dit jubileumjaar af met, zoals in de goed verzorgde jubileumgids vermeld, ‘met de garantie van een knalfeest’. Dan zal overigens ook de trekking plaats vinden van de grote loterij die in het kader van dit jubileum is georganiseerd.

Vlnr: Tino de Groot, gastsprekers Sierd de Vos en Kees Zethofen en Dave van der Meer( jubileumcommissie). | Foto: Willem Siemerink.
Tino de Groot
Sierd de Vos

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant