Het moment dat Tom Duindam de corner van Timo Ruigrok weet binnen te koppen de 1-1. | Foto: Johanna Oskam.
Het moment dat Tom Duindam de corner van Timo Ruigrok weet binnen te koppen de 1-1. | Foto: Johanna Oskam.

Zwartwitten slikken eerste nederlaag: 2-4

Algemeen

Vorig seizoen deed SJC, na een desastreuze start, uiteindelijk toch een gooi naar promotie naar de 3e divisie. Na twee gewonnen wedstrijden waanden nu een deel van de supporters zich al weer in een promotie-kandidaat. Deze opportunistische droom werd zondag ruw verstoord door Westlandia, de degradant uit de 3e divisie die wil keren op het oude niveau.

Westlandia liet zich vooral in de eerste twintig minuten gelden. Het resultaat was slechts een drietal corners binnen zes minuten. En opvallend genoeg was de grootste mogelijkheid in de beginfase de eerste tegenaanval van SJC, waarbij Ton Duindam, in kansrijke positie, een uitstekende keeper Van leeuwen op zijn weg vond. Een spelhervatting net buiten de 16 was de basis voor een snelle achterstand voor de zwartwitten. De uit de vrije trap doorgekopte bal was keeper Lex Hoogervorst te machtig. De ingreep van coach IJzendoorn, die zijn ploeg opdracht gaf wat verder vanaf eigen strafschopgebied te gaan opereren, had direct effect. De aanvalsdrift werd gepareerd en SJC maakte al snel via Tom Duindam, uit een corner van Timo Ruigrok, de gelijkmaker. Hierna ging de strijd gelijk op met aan beide zijden geen grote kansen. De kans voor Duindam op slag van rust had mogelijk, zoals ook IJzendoorn na afloop vaststelde, de wedstrijd voor SJC de goede kant op kunnen draaien.

Onvolwassen verdedigen

Met de gelijke stand kwamen er na de thee aanvankelijk twee weer wat afwachtende ploegen in het veld. Na ruim een kwartier was het plots toch 1-2. En onmiddellijk daarop ook nog eens 1-3. SJC-supporters ergerden zich aan het onvolwassen optreden in verdedigend opzicht. SJC drong meer en meer aan maar daardoor kreeg Westlandia de ruimte voor een perfect uitgevoerde counter: 1-4. De wedstrijd was gespeeld. De 2-4 , door Tom Duindam verzilverd zo’n kwartier voor het eindsignaal, gaf even een sprankje hoop. Maar de Westlanders bleken niet van plan de overwinning nog in gevaar te brengen. De conclusie kan zijn dat bij SJC vooral de dragende spelers zich niet van hun beste kant lieten zien. Daarnaast bleek ook dat de keuze van Westlandia om drie keer per week te trainen uiteindelijk een surplus opleverde ten opzichte van SJC, dat twee keer per week op het trainingsveld verschijnt. De komende wedstrijd wordt gespeeld In Grootebroek tegen de Zouaven. Zij beschikken over een uitstekend team waartegen SJC het zeker niet gemakkelijk zal hebben. Een gelijkspel lijkt als een redelijk resultaat te mogen worden beschouwd.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant