Vlnr: Wendy Verkleij, Marjolijn van der Jagt, Paul Overmars, Mienousch Noorlander (HtD) en Helmus Wildeman. | Foto: Ina Verblaauw.
Vlnr: Wendy Verkleij, Marjolijn van der Jagt, Paul Overmars, Mienousch Noorlander (HtD) en Helmus Wildeman. | Foto: Ina Verblaauw.

Overhandiging eerste editie boek Max Liebermann

Algemeen

Het terras van Grand Hotel Huis ter Duin was de plaats van handeling voor de overhandiging van het eerste exemplaar van het boek “Max Liebermann in Noordwijk” aan burgemeester Wendy Verkleij.

Door Ina Verblaauw

Paul Overmars, voorzitter van de stichting Max Liebermann Noordwijk heette iedereen welkom en vertelde kort waarom tot het maken van dit boek werd besloten. 

Veel dank sprak hij uit naar de sponsoren die het boek mede mogelijk hebben gemaakt. Helmus Wildeman werd bedankt voor het ontdekken van de Noordwijkse periode van de Duitse schilder.

Jacques Dekker, de auteur en samensteller van het boek gaf op humorvolle wijze een toelichting op zijn onderzoek en de totstandkoming van het boek. Max Liebermann wordt gezien als de grootste Duitse impressionist. Vandaar dat er ook uit Duitsland veel belangstelling is voor de Noordwijkse periode van de schilder. In Berlijn werd onlangs een tentoonstelling geopend met dit Noordwijkse werk in de Liebermann villa. 

25e paneel

Noordwijk kent inmiddels de Liebermann route met 24 panelen; binnenkort wordt een 25e paneel onthuld. Ook is een straat naar hem vernoemd in de nieuwe wijk Duineveld. Het boek is vanaf nu verkrijgbaar in de boekhandel en de VVV-kantoren.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant