Logo denoordwijker.nl
<p>De heer Hiersteiner. |&nbsp;</p>

De heer Hiersteiner. | 

(Foto: Richard van Egmond)

Respect en waardering voor veteranen

De Noordwijkse Veteranendag kon na twee jaar coronamaatregelen eindelijk weer plaatsvinden.

Precies een week na de Nationale Veteranendag werd een samenzijn georganiseerd door de gemeente in samenwerking met de Stichting Veteranen Noordwijk (SVN) bij Hotel De Heeren van Noortwyck.

Zo’n 90 veteranen, al dan niet met echtgenoten werden welkom geheten door het bestuur van de SVN. Rond 16.00 uur werd het welkomstwoord gesproken door voorzitter Mat van Vondelen en werd er aansluitend een moment van stilte gehouden voor de ontvallen Noordwijkse veteranen van de afgelopen drie jaar.

Hierna hield burgemeester Wendy Verkleij een warm betoog waarin zij aangaf diep respect te voelen voor alle veteranen en zei er als gemeente alles aan te doen om de verbinding en saamhorigheid in stand te houden. Na haar betoog werd de oudste veteraan van de gemeente, de 97-jarige heer Geurts, de eer gegund als eerste de nieuw geslagen coin in ontvangst te mogen nemen. Een coin is een tastbaar symbool van verbintenis tussen leden van een groep, in dit geval veteranen, en dient te worden gedragen bij vergelijkbare veteranen-events.

Na afloop van het officiële gedeelte volgde een traditionele ‘blauwe hap’, die ieder zich goed liet smaken. Herinneringen werden gedeeld en verhalen verteld.

Na deze nasimaaltijd keerde iedereen huiswaarts: volgend jaar hopelijk opnieuw een weerzien in goede gezondheid. SVN dankt met name Jolanda en haar medewerkers voor de hartelijke ontvangst en geweldige service.

(Tekst met dank aan Mat van Vondelen)

Meer berichten