Logo denoordwijker.nl
<p>De tijdcapsule wordt begraven door (vlnr) Omar Ramadan, Dennis Salman, enkele kinderen, Pauline Hesseling en Anita Barnhoorn (KDV Pinokkio). | Foto: Ina Verblaauw.</p>

De tijdcapsule wordt begraven door (vlnr) Omar Ramadan, Dennis Salman, enkele kinderen, Pauline Hesseling en Anita Barnhoorn (KDV Pinokkio). | Foto: Ina Verblaauw.

Start nieuwbouw Fusieschool Zeehonk Wakersduin

De sloop van de oude school was enkele weken geleden zo gepiept. De bouw van de nieuwe school gaat ongeveer een jaar duren. Donderdag 30 juni was het groot feest op het bouwterrein waar ooit Wakersduin stond. Alle leerlingen waren aanwezig bij de start van de bouw van hun nieuwe school.

Door Ina Verblaauw

Directeur Pauline Hesseling sprak de kinderen toe, voorafgaand door een enthousiast: “We gaan bouwen!” 

Voor die start moest nog een paar officiële handelingen worden verricht. Zo hadden de kinderen tekeningen en kunstwerkje gemaakt die allemaal werden gestopt in twee tijdcapsules. Samen met wethouder Dennis Salman en de voorzitter van de Sofiascholen Omar Ramadan kregen vier kinderen de belangrijke taak deze capsules in te graven, zodat de capsules ooit gevonden worden en een mooi tijdsbeeld achter laten. Daarna ging de eerste heipaal de grond in. Onder luid gejoel van de kinderen werd handmatig de eerste paal de grond in geheid. 

Het ontwerp van de school is bijzonder. Hesseling: “We zitten op een unieke locatie, nog geen tweehonderd meter van het strand. We willen de kinderen bewust laten meebeleven hoe uniek dat is.”

In het ontwerp van de nieuwe school zijn de duinen zichtbaar. Het regenwater wordt opgevangen en de school wordt energiezuinig. Er komt een dakterras waar les wordt gegeven over duurzaamheid. Daar zijn ook de zonnepanelen zichtbaar. Van Rijkswaterstaat kreeg de school de tegel waarop staat: De zee begint hier. Deze tegel krijgt een plekje op het nieuwe schoolplein.

De nieuwe school krijgt ook een nieuwe naam. Daarvoor wordt aan het begin van het nieuwe schooljaar een prijsvraag uitgeschreven. Ook Kinderdagverblijf Pinokkio krijgt een plek in de nieuwe school. Er kan met recht worden gesproken over een Brede School voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

Meer berichten