Logo denoordwijker.nl
Foto: ws

‘Halve Noortukker’ trakteert bewoners van Jeroen

Een prestatieloop van 21,4 km, georganiseerd voor en door een groep Noordwijkse vrienden. Aanvankelijk was het idee in de lockdown van 2020 ontstaan. De voetbalcompetities werden stilgelegd en om de conditie op peil te houden gingen ze in kleine groepjes hardlopen.

Al snel werd het initiatief toch ook weer competitief en van het een kwam het ander. Wat bij de fanatieke hardlopers uiteindelijk leidde tot het idee een halve marathon te organiseren. Dat werd een sponsorloop met de titel ‘De halve Noortukker’, waarbij deelnemers geld inzamelden voor een goed doel. De eerste keer was dat een lokaal project: de Strandrups. De start en finish was toen bij het voetbalveld van vv SJC. Het werd een succes en de Strandrups kreeg een fraaie cheque overhandigd. En dat betekende dat men enthousiast concludeerde dat er een herhaling moest komen. En die herhaling kwam dit jaar. Onder het motto ‘Rennen voor senioren’ werd de opbrengst van deze tweede ‘Halve Noortukker’ geschonken aan bewoners van Marente Jeroen. De afdeling Violier was toe aan een opknapbeurt en de bewoners werden getrakteerd met een bijdrage voor hun dagje uit. De start en finish was daarom in de tuin van het voormalige Huize Jeroen waar vrienden en familie de startende en later hijgend binnenkomende deelnemers hartelijk toejuichten. Na afloop konden organisatoren Dandy Steenvoorden, Stef van der Zalm en Benji Broekhof een cheque van 3901 euro aan de dankbare bewoners overhandigen. 

De conclusie is dat de tweede succesvolle editie van ‘de Halve Noortukker’ ongetwijfeld volgend jaar een vervolg moet krijgen.

Meer berichten