Wethouder Theo Alkemade probeert de nieuwe schommel uit. | Foto: Ina Verblaauw.
Wethouder Theo Alkemade probeert de nieuwe schommel uit. | Foto: Ina Verblaauw.

Speeltuin Schiewei officieel geopend

Algemeen

De plek was al eerder in gebruik genomen door de kinderen, maar vorige week vond de officiële opening plaats van Speeltuin Schiewei in de wijk Offem-Zuid. Wethouder Theo Alkemade kwam op de fiets naar de nieuwe speelplek toe.

Door Ina Verblaauw

De kinderen stonden aan de rand van de speeltuin opgesteld. Hij feliciteerde de kinderen met deze prachtige speelplek en kon ze vertellen dat er nog drie nieuwe speelplekken komen. Nadat werd afgeteld van drie naar één, stormden de kinderen het terrein op. Voor de gelegenheid was er een foodtruck met crêpes en suikervrije limonade. De sportcoaches zorgden de rest van de middag voor heel veel spelletjes.

Jenneke Moerkerken, binnen de gemeente verantwoordelijk voor de speelplekken licht toe: “De glimmende glijbaan staat naar het oosten opgesteld en is van dusdanig materiaal dat zelf op een snikhete dag de glijbaan in korte broek en blote benen zonder problemen kan worden genomen. De bodem van het veld is van gerecycled rubber en voelt super zacht aan. Aan de speeltuin grenst een ondiepe sloot. Het talud is zo gemaakt dat kinderen er zelf eenvoudig uit kunnen klimmen.”

Naast deze speeltuin voor kinderen van 6 – 12 jaar is er verderop in de wijk ook een speeltuin voor kinderen tot 6 jaar. Elders in de wijk in wording komen nog drie speelplekken. Dat maakt het totaal op 122 speelplekken inclusief speeltuinverenigingen en schoolpleinen door heel Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk.

Uit de krant