Logo denoordwijker.nl
<p>Op haar 100e verjaardag kwam de burgemeester 'digitaal langs'; nu was er een echte felicitatie. | Foto: Ina Verblaauw.</p>

Op haar 100e verjaardag kwam de burgemeester 'digitaal langs'; nu was er een echte felicitatie. | Foto: Ina Verblaauw.

Rie Verhoogt (101): ‘Gewoon doorgaan!’

Vorig jaar bracht burgemeester Wendy Verkleij namens de gemeente Noordwijk de felicitaties over via Zoom aan de toen 100-jarige Rie Verhoogt-Ruigrok. Dit jaar kwam de burgemeester persoonlijk langs met een groot boeket bloemen om haar te feliciteren met het bereiken van de leeftijd van 101 lentes.

Door Ina Verblaauw

Rie Ruigrok werd geboren op 31 mei 1921 aan de Zandvoortsestraat. Toen ze 18 was, verhuisde het gezin naar Leiden, waar haar vader een baan kreeg bij de PTT. In Leiden leerde ze Jan Verhoogt kennen bij de tafeltennisvereniging. Jan was een echte Leidenaar. Zij trouwden in Leiden en bleven daar 76 jaar wonen. Het echtpaar kreeg een zoon en een dochter, zes kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Rie en Jan deelden naast het tafeltennis, dat ze 40 jaar beoefenden, ook hun passie voor dansen. “Jan kon heel goed dansen”. Van beroep was Rie coupeuse naaister. Vol trots laat ze de foto zien van haar prachtige trouwjurk, die ze zelf had gemaakt. Ook de trouwjurken en veel kleding van haar kinderen maakte ze zelf.

Haar heimwee naar Noordwijk is altijd blijven knagen. Toen echtgenoot Jan zeven jaar geleden met een indicatie een woning in Jeroen kon krijgen, aarzelde het echtpaar geen moment. “Heerlijk, eindelijk na al die jaren weer terug in Noordwijk”. Ze kijkt veel sport op tv en was vorig jaar met het gezin op bezoek in de Kuip bij haar club Feyenoord. Op de vraag naar haar geheim zo’n hoge leeftijd te bereiken, antwoordt de hoogbejaarde jarige: “Gewoon doorgaan en niet stilzitten”.


Meer berichten