Logo denoordwijker.nl
Foto: pr

Stichting Duinpaviljoen Cultureel Noortwyck haakt teleurgesteld af

Het burgerinitiatief om te komen tot de realisatie van een cultureel paviljoen in het in het toeristisch gebied rond de K.W.Boulevard blijkt op korte termijn niet gerealiseerd te gaan worden.

 Deze week werden de meest betrokken Noordwijkers ingelicht door het bestuur van de Stichting Duinpaviljoen Cultureel Noortwyck dat gebleken is dat het initiatief, wat eerder met enthousiasme werd ontvangen door de politiek, inmiddels wordt doodgezwegen. 

Het bestuur verwijt de gemeenteraad dat zij van hen eenvoudigweg niet de gelegenheid heeft gekregen de plannen op een fatsoenlijke manier te presenteren. Ondanks dat een raadsmeerderheid een motie tot verder ontwikkelen van de plan had aangenomen. Een citaat uit het schrijven :’Dan mochten wij een week voor de betreffende raadsvergadering in februari ons plan mondeling toelichten, daarvoor let wel, kregen we 2 minuten de tijd en 1 minuut om eventuele vragen te beantwoorden’. 

Het teleurgestelde stichtingsbestuur maakt nu bekend dat de stichting nog niet zal worden opgeheven maar in ‘een slaapstand’ zal blijven voortbestaan. Ze melden overigens nog steeds gemotiveerd te zijn om de plannen uit te voeren maar dat er voorlopig gewacht wordt op betere tijden.

Meer berichten