Veel doelpunten, maar niet voor de thuisclub. Hier maakt  Mark Turk de afstand iets kleiner: 2-6. | Foto: Johanna Oskam.
Veel doelpunten, maar niet voor de thuisclub. Hier maakt Mark Turk de afstand iets kleiner: 2-6. | Foto: Johanna Oskam.

Pijnlijk verlies van SJC in eigen huis

Sport Sport

Bij het spelen van wedstrijden waar het er echt om gaat zijn spelopvatting, routine en ervaring van groot belang. Het ontbreken daarvan bij de jeugdige kern van SJC leek de oorzaak van een smadelijke 2-6 nederlaag die in het duel tegen Vv Hoogeveen moest worden geslikt. Waardoor de ploeg uit Hoogeveen uitzicht houdt op het kampioenschap en SJC slechts mag hopen op een succesrijk einde van deze spannende competitie.

Er bleek maar matige publieke belangstelling voor deze op papier belangrijke wedstrijd aan de Lageweg, die was aangekondigd als een topper.

En dat publiek zag hoe SJC al heel snel achter de feiten aanliep. Want binnen vijf minuten keken de zwartwitten tegen een 0-2 achterstand aan. En het gemak waarmee Hoogeveen dit bewerkstelligde beloofde niet veel goeds.

De Noorderlingen hadden duidelijk de bedoeling om het de vaardige SJC’ers vooral in de directe duels lastig te maken. Steeds weer was het gebruik van het fysiek de basis voor de voortzetting. Daarbij was druk vooruit het uitgangspunt. De strijdwijze met een heel duidelijke zichtbare tactiek van drie aanvallers en een ruit op het middenveld en bovendien het benutten van lichamelijke kracht bleek meer dan effectief. SJC liep steeds achter de bal en ook achter de feiten aan. Dat ook al snel, overigens via een perfecte spelhervatting, een aansluitingstreffer kon worden gemaakt deed daaraan niets af. Want Hoogeveen bleef de bovenliggende ploeg en SJC werd nadrukkelijk de kansen ontnomen om de bal in combinaties rond te laten gaan. De lastige noordelijke wind leek bovendien een extra hulpje voor de Hoogeveners en bovendien juist erg lastig voor keeper Lex Hoogervorst. En de 1-3 maakte dit voor SJC nog eens pijnlijk duidelijk na een doelpoging vanaf 25 meter die fraai en succesvol richting de verre bovenhoek zeilde.

Gemakkelijke overwinning

SJC stelde daar voor de rust slechts een keihard schot van Chris Hoogervorst op de vuisten van de Hoogeveense keeper tegenover.

In de rust nam verdediger Jelle van Went de plaats in van Emin Vllasaku. Maar ook hij kon niet voorkomen dat Hoogeveen de voorsprong uitbreidde. De ploeg hield het initiatief en bleek heel gemakkelijk te kunnen uitlopen naar 1-4 en 1-5.

Het inbrengen van Mark Turk, Xavi en Sven Wisselink bracht in de speelwijze weinig verandering en een gemakkelijk overwinning van Hoogeveen was ook door hen niet meer te voorkomen. Dat Mark Turk er na de 1-6 nog wel 2-6 van maakte was een bijkomstigheid. Na de 90 minuten gaven de feiten aan dat alleen Hoogeveen de achtervolging op koploper TOGB met veel vertrouwen kan voortzetten.

Voor SJC rest er een minieme kans op promotie via een nacompetitie maar dan moet er in de komende 4 wedstrijden wel gewonnen gaan worden. Dat is eerst zondag bij TAC ’90 in Utrecht. Met vervolgens nog de wedstrijden tegen de Zouaven en Vv Emmen. Met op de slotdag de thuiswedstrijd tegen Alphense Boys.