De spitsen Wendt en Van Staveren vonden fel verdedigende Katwijkers tegenover zich. | Foto: WS.
De spitsen Wendt en Van Staveren vonden fel verdedigende Katwijkers tegenover zich. | Foto: WS.

Koploper Katwijk loopt met 2-0 nederlaag opnieuw averij op

Sport Sport

Het kwam uiteindelijk een voor vv Noordwijk geweldig slot aan de wedstrijd tegen buur en koploper vv Katwijk. Terwijl velen in de streek zich vergaapten aan de het bloemencorso waren het bijna 2000 voetballiefhebbers die aan de Duinwetering getuigen waren van een leuke voetbalwedstrijd.

Daarbij bleek van een burenruzie geen sprake. Het werd op deze corsodag een publieksvriendelijke tweestrijd waarbij de eerste prijs door een vakjury zou zijn toegekend aan de Katwijkers maar waar de publieksjury de hoofdprijs ongetwijfeld toch ook aan de Noordwijkers zou hebben toebedeeld. Want samengevat legden de Katwijkers een goed verzorgde speelstijl op de mat en toonde Noordwijk karakter en de benodigde inzet. Bovendien heeft Noordwijk keeper Jansen en dat scheelt dit seizoen een slok op een borrel.

Weer Van Staveren

Vanaf het begin legden de Katwijkers de druk naar voren, waar tegenover Noordwijk aanvankelijk slechts kon proberen om de bal te heroveren. Opvallend was de rol van Thomas Reynaers, fel op de bal jagend en de Katwijkse opbouw verstorend. Daarnaast gaven de Katwijkers extra aandacht aan Roshanali die daardoor aanvankelijk nauwelijks in de opbouw kon worden betrokken. Toch kwam Noordwijk via Nick van Staveren op voorsprong. De bonkige spits kwam, na ruim een kwartier spelen, als een duveltje uit een doosje de 16 in en haalde verwoestend uit: 1-0.

Attente keeper Jansen

Kort daarna redde keeper Jansen voor de eerste keer, via een reflex met de voet hield hij El Azzouti van de gelijkmaker af. De Katwijkers bleven dominant, maar ze kwamen niet tot scoren. Het was aan de andere kant opnieuw Van Staveren die, op aangeven van Wendt, in kansrijke positie de bal hoog over het Katwijkse doel joeg. Met heel veel inzet en dankzij een attente keeper Jansen kon Noordwijk de voorsprong tot aan de rust veilig stellen.

Slotfase

Na de rust eenzelfde spelbeeld. Voor de Noordwijkse supporters was het herhaaldelijk billen knijpen en voor de Katwijkers leek het Noordwijkse doel een onneembare vesting. Met nog 20 minuten te gaan wisselde Zethof al de eerste middenvelder Reynaers en bracht verdediger Van den Ende. In de daarop volgende periode kon keeper Jansen zich wederom een paar keer onderscheiden. Youri de Winter kon in de absolute slotfase het net nog een keer laten bollen: 2-0. De teleurgestelde Katwijkers moesten opnieuw een nederlaag accepteren. Zaterdag 30 april speelt Noordwijk in Rotterdam tegen Jong Sparta. 

Uit de krant