Demir Strojil aan de bal. | Foto: Johanna Oskam.

SJC speelt gelijk tegen RKAVV: 2-2

Sport Sport

De uitwedstrijd tegen RKAVV bracht opnieuw niet de gewenste winst. Zodat er na het verlies in Velsen op zaterdag, per saldo in het Paasweekend nauwelijks winst werd behaald.

Misschien een tegenvaller voor de SJC-supporters maar voor kenners nauwelijks verrassend. Want de groep van trainer Marcel IJzendoorn herbergt een behoorlijk aantal jonge spelers die nauwelijks over hoofdklasse ervaring beschikken. Die deze competitie echter wel degelijk op niveau wisten te presteerden waardoor het verwachtingspatroon, over meedoen in de top van het klassement, misschien wat erg hoog is. RKAVV zette SJC direct onder druk, speelde soms irritant, bespeelde nadrukkelijk de nog jonge scheidsrechter en toonde aan over een aantal technisch bekwame en snelle spelers te beschikken.

De deze competitie dus stabiel opererende SJC-verdediging wankelde echter al snel, gedroeg zich wat onrustig en zag nauwelijks kans de bal geduldig rond te spelen. En na ruim een kwartier moest een tegentreffer worden geïncasseerd. Keeper Hoogervorst vergat de bal tot corner te verwerken en Tristan Roes vond het net: 1-0.

SJC deed aanvankelijk nauwelijks iets terug maar kwam wel beter in de wedstrijd. Een paar gevaarlijke spelhervattingen brachten helaas voor de Noordwijkers niet de gewenste gelijkmaker. Die kwam er wel maar pas na de rust. Het was Frans van Niel die op aangeven van Tom Duindam de 1-1 liet noteren.

Penalty

Met Wesley Haasnoot voor Martijn van Trigt ging SJC op jacht naar meer. Hoewel er nauwelijks sprake was van een overwicht kwam SJC soms toch gevaarlijk door. Tijdens zo’n doorbraak kwam de bal bij Tom Duindam die op een voortreffelijke manier afrondde: 1-2.

Met nog een kwartier ging RKAVV op zoek naar de gelijkmaker. En er volgde een spannend laatste kwartier met in de slotfase eerst een rode kaart voor Jordy Groot en in de 4e minuut van de verlenging een catastrofale penalty.

Volgens de scheidsrechter zou keeper Hoogervorst een overtreding hebben gemaakt toen hij de bal wist te beroeren. Nadat de hierbij behoorlijk geblesseerde keeper Hoogervorst was opgelapt pakte RKAVV dit cadeautje zorgvuldig uit: 2-2

Teleurstelling

De teleurstelling bij de meegereisde supporters en de spelers was duidelijk zichtbaar. De beslissingen van de jeugdige scheidsrechter bleken stof voor discussie in beide kampen. Maar toen de rook was opgetrokken kon men gezamenlijk toch ook tevreden zijn met het uiteindelijke gelijke spel.

SJC ontvangt zondag DSO. De laaggeplaatste ploeg uit Bussum haalde, nadat de trainer werd ontslagen, plots twee keer de volle winst. Trainer IJzendoorn is er dan ook nog niet gerust op een waarschuwde zijn ploeg met nadruk voor onderschatting.

Omdat Hoogeveen en Be Quick punten verspeelden staat TOGB nu naast Hoogeveen fier aan de kop van de hoofdklasse. SJC bezet samen met HBS de 5e plaats met 3 punten achterstand op de koplopers.