Noordwijk moet meerdere erkennen in HHC

Sport Sport

De omstandigheden leken perfect en een uitstekende gelegenheid voor de vv Noordwijk om er een geslaagd Paasweekend van te maken. Dat dit niet lukte kwam zeker niet door het ontbreken van strijdlust maar vooral omdat de club uit Hardenberg weigerde om zich zomaar gewonnen te geven.

Noordwijk, wat begon zonder steunpilaar Sander Bosma met op zijn plaats Stef van der Zalm, liet direct de aanvallende bedoelingen zien. De gasten bleken een voetballende tegenstander die geen moment echt onder de indruk leken van de Roodwitten. Toch hadden zij, zo’n 10 minuten voor de rust, een spelhervatting nodig om de score te openen. Een goed genomen corner werd al even goed ingekopt: 0-1. In de tweede helft kwam in de 60e minuut bijna een tweede tegentreffer na slordig verdedigend werk in het strafschopgebied. Gelukkig voor Noordwijk bracht keeper Jansen redding. Coach Kees Zethof greep hierna in en bracht De Winter en Van den Ende. En die stonden nauwelijks op het plastic gras of de stand werd via een terechte penalty 0-2. Met Overvliet voor Teun Zethof ging Noordwijk de laatste 20 minuten in. Met het bekende Noordwijkse spel maar zonder echte hoogtepunten in de 16 van de tegenstander. Het werd naar mate de wedstrijd vorderde steeds duidelijker dat Noordwijk deze keer in HHC Hardenberg zijn meerdere zou moeten erkennen. En het eindsignaal kwam dan ook met de 0-2 stand. Bij het ter perse gaan van deze krant speelde Noordwijk tegen de Kon. HFC. De enige ploeg die mogelijk, hoewel met een achterstand van 7 punten en nog 9 wedstrijden te gaan, Katwijk nog kan blijven achtervolgen. Maar HFC is ook een ploeg waartegen Noordwijk zeker niet kansloos is. Voorlopig bezet Noordwijk de 8e plaats met 38 punten uit 25 wedstrijden. En dus is de competitie uitspelen met aantrekkelijke wedstrijden voor de supporters de belangrijkste taak.