Donavan Slijngard op jacht naar een treffer. | Foto: Hans Heemskerk.

Noordwijk houdt zich knap staande

Sport Sport

Na de succesvolle met 4-1 gewonnen midweekse wedstijd tegen Jong Volendam begon Noordwijk vol vertrouwen aan de derby tegen ‘de Uien’. Spelen tegen ‘buurman’ Rijnsburgse Boys is voor de vv Noordwijk altijd speciaal: een boeiend gevecht met veel spanning en bijbehorende emoties.

Noordwijk begon zeer geconcentreerd aan de wedstrijd en zag kans om de angel uit de Rijnsburgse opbouw te halen. Grote kansen waren er niet maar Roshanali, Emiel Wendt en ook De Winter zagen mogelijkheden ternauwernood onschadelijk gemaakt worden. Na 25 minuten spelen kwam de bal via Roshanali, Van Staveren en Reynaers uiteindelijk bij Wendt. De aanvoerder mocht van Rijnsburg doen waar hij goed in is: 0-1. Rijnsburg deed nog niet wat men zou verwachten en Noordwijk bleef de bovenliggende partij. Zonder echt grote kansen maar met een Noordwijks overwicht werd de eerste helft uitgespeeld.

De reactie van de geelzwarten na de rust was voorspelbaar. Meer druk naar voren en op jacht naar een tegentreffer. In de 63e minuut kwam de verdiende gelijkmaker toen Spruijt binnen kopte:1-1. Toch kwam Noordwijk weer op voorsprong en wel uit een nadrukkelijk ingestudeerde spelhervatting. Deze keer was het de Van Staveren die uit een corner vrij mocht binnenkoppen: 1-2. De bonkige alleskunner is duidelijk terug van weggeweest en wordt een steeds belangrijkere schakel binnen het huidige Noordwijk. Samen met zijn teamgenoten rook ook hij de winst maar Rijnsburg wist op gelijke hoogte te komen. Daarbij kregen zij de onbedoelde hulp van verdediger Teun Zethof die een inzet van richting veranderde: 2-2.

Na nog wat minieme mogelijkheden voor een aandringend Rijnsburg in de slotfase, kwam het eindsignaal en werd het een gelijkspel. Een uitslag waar beide teams tevreden mee moesten zijn. Hoewel in beide kampen ook het recht op de overwinning werd geclaimd.

Het komende paasweekend heeft Noordwijk twee wedstrijden: zaterdag thuis tegen Hardenberg en maandag het tegen Koninklijke HFC, de winnaar van de 2e periodetitel , die koploper Katwijk tot op vijf punten is genaderd.