De uitstekende keeper Nick van Santen van de tegenstanders, voorkwam een grotere nederlaag. | Foto: Johanna Oskam.
De uitstekende keeper Nick van Santen van de tegenstanders, voorkwam een grotere nederlaag. | Foto: Johanna Oskam.

SJC wint ook van Purmersteijn: 2-0

Sport Sport

De affiche SJC- Purmersteijn was er een die vooraf al veel beloofde. De ploeg uit Purmerend is en oude bekende die al enige keren kans zag SJC de voet dwars te zetten. En ook deze zondagmiddag was het bepaald geen appeltje eitje. In tegendeel, het werd een niet altijd oogstrelende maar wel een vermakelijke en felle strijd.

Aan de Lageweg hingen de vlaggen dit weekend half stok en werd voorafgaande aan de diverse wedstrijden een minuut stilte in acht genomen. Dit i.v.m. met het overlijden van jeugdtrainer Daan van der Poel. Die deze week door een noodlottig ongeval op de N206 om het leven kwam.

SJC ziet langzaam maar zeker de ziekenboeg leegstromen. Deze middag sloten Frans van Niel en Wesley Haasnoot met een plaatsje in de dug-out weer aan bij de selectie. Alleen het wacht men nog op het herstel van Jelle van Went.

Passend antwoord

Purmersteijn trachtte SJC direct onder druk te zetten maar daar had de ploeg van IJzendoorn een passend antwoord op. Men trachtte vooral onverwacht balverlies te voorkomen door het glimmende plastic veelvuldig rond te spelen om op het juiste moment de ruimte achter de verdediging te zoeken. Die lange trap leverde een wat rommelig wedstrijdbeeld op maar er kwamen wel een aantal redelijke mogelijkheden. Na een kwartiertje een meer dan behoorlijke kans voor Tom Duindam.

SJC bleef mogelijkheden creëren en doelman Lex Hoogervorst kwam nauwelijks in actie. Zijn voornaamste bijdrage was als aanspeelpunt mee doen in het rondspelen van de bal. Waarbij hij soms met een verrassende verre trap de druk op de Purmersteijn-defensie kon opvoeren. Toch werd er in de eerste helft niet gescoord.

Tweede bedrijf

Met Mark Turk voor Younes begon SJC aan het tweede bedrijf. Tom Duindam leek al snel de score te gaan openen maar de uitstekende keeper Van Santen zette hem de voet dwars.

Purmersteijn opereerde in die tweede helft wat optimistischer en koos ook voor de lange bal naar voren. Maar de SJC-verdediging kwam daardoor nauwelijks in de problemen. In het centrum heersten Nick Lim en Timo Verweij en vleugelverdedigers Jordy Groot en Demir Strojil beperkte zich niet alleen tot verdedigen maar stoomden met regelmaat op richting de achterlijn van Purmersteijn. Direct nadat trainer IJzendoorn Frans van Niel had in gebracht voor Sven Wisselink kreeg SJC een corner te nemen. Specialist Timo Ruigrok vond het hoofd van Tom Duindam en het was 1-0.

Ontlading

Deze welkome treffer zorgde voor een geweldige ontlading bij spelers en supporters. De ban was definitief gebroken en SJC kon op zoek naar de 2e treffer. Die kwam er nadat Wesley Haasnoot zijn rentree had gemaakt. Kort nadat hij Cris Hoogervorst mocht vervangen kon hij zich al laten bejubelen: 2-0.

Natuurlijk probeerde Purmersteijn de bakens te verzetten. Maar verder dan een buitenspeldoelpunt kwamen zij niet. Met de volle winst doet SJC volop mee om de bovenste plaatsen. Ook al omdat Be Quick 1887 de wedstrijd tegen koploper Hoogeveen met niet minder dan 5-0 wist te winnen.

Komende zondag kan SJC in Rotterdam bij VOC een mooi vervolg geven aan de ongeslagen status die nu al 13 wedstrijden lang voort duurt. Toch mag er van onderschatting geen sprake zijn omdat ook VOC aan een goede reeks bezig is.

Uit de krant