De toekomstige kantine van SJC | Foto: archief, Wim Siemerink
De toekomstige kantine van SJC | Foto: archief, Wim Siemerink

Kort geding van de baan

Politiek Sport

Er hingen opnieuw donkere wolken boven de nieuwe huisvesting van SJC en dat was niet de eerste keer.

Het begon allemaal met het frustreren van de vergunningverlening waarvoor niet minder dan 42 weken nodig bleken. Met als gevolg dat daardoor de club de dupe werd van de toen juist ingevoerde en daardoor vertragende stikstofregels.

Toen waren er ook nog de vleermuizen en nadat bovendien de bouw moest worden stilgelegd omdat er onjuiste constructieberekeningen waren uitgevoerd, leek de wet van Murphy nog steeds van toepassing: een door BAM aangekondigde rechtszaak over de oplevering voelde voor de club en zijn vrijwilligers als een gijzeling. Maar die donkere wolken lijken inmiddels overgedreven. In een brief aan de gemeenteraad laat wethouder Salman namelijk weten dat BAM Bouw en Techniek bij nader inzien afziet van die aangekondigde rechtszaak. De juristen van de bouwer raden het hun cliënt dringend af om via een kort geding de ingebruikname door de voetbalclub te frustreren. Voor de clubleiding en de vele vrijwilligers reden tot grote opluchting omdat het draaiboek voor ingebruikname gewoon verder kan worden afgewerkt. Op de website van de club staat: ‘Dat betekent dat de eerdere verhuisplanning nu definitief is: SJC kan vanaf het weekend van 23 april de nieuwe huisvesting in gebruik nemen.’

Grote opluchting dus bij de club want daarmee komt ook de geplande Konijnenveiling niet langer in gevaar. De voorbereidingen zijn al maanden in volle gang en het is de club er alles aan gelegen om hier op zaterdag 7 mei een succes van te maken om vervolgens het complete fraai ogende clubpaviljoen langzaam maar zeker in gebruik te gaan nemen. Een officiële opening, met de voor SJC gebruikelijke sportieve maar ook kenmerkende gezellige festiviteiten, is gepland in het nieuwe voetbalseizoen. Zo mogelijk op 26 september 2022, de dag waarop de club 102 jaar bestaat.

Uit de krant