Tom Duindam scoort de 0-4. | Foto: Johanna Oskam.

SJC wint overtuigend in Meppel: 0-4

Sport Sport

Met nog twaalf wedstrijden te gaan heeft SJC deze week aangetoond dat het mee wil doen voor de prijzen: met alweer een vorstelijke overwinning, nu in Meppel bij Alcides, werd opnieuw iets van de matige seizoenstart goedgemaakt.

Door puntenverlies van Hoogeveen en Be Quick nestelde de zwartwitten zich nog nadrukkelijker in de top drie. Direct na het beginsignaal liet SJC zich gelden. Het was aanvoerder Timo Ruigrok die de eerste speldenprik uitdeelde met een hard schot over de lat. SJC stond als ploeg als een huis. Verdedigend leek alles simpel te kunnen worden opgelost en op het middenveld liepen de combinaties meestal vlot. Alcides bleek zich wel geprepareerd te hebben om SJC en vooral Tom Duindam van scoren af te houden. En daarom strandden de aanvallen aanvankelijk in een stugge Meppelse verdediging. Wel was het Chris Hoogervorst die in de 23e minuut, oog in oog met de keeper, een fraaie mogelijkheid kreeg. Niet veel later gevolgd door een kopbal van verdediger Timo Verweij op de lat.

Ingeslagen weg

SJC bleef de toonaangevende ploeg en feitelijk was het wachten op een doelpunt. Maar het rustsignaal kwam toch met de brilstand op het scorebord. Na de rust ging SJC op de ingeslagen weg verder en dat resulteerde al snel in de openingstreffer van middenvelder Sven Wisselink: 0-1. En na 55 minuten werd het ook 0-2. Een goed genomen corner van Chris Hoogervorst kwam op maat bij Timo Ruigrok op de rand van de 16. Met een meer dan fraaie volley liet hij de keeper kansloos. Na ruim een uur spelen werd de eerste echte kans voor Alcides een prooi voor keeper Lex Hoogervorst.

Opzoek naar meer

SJC heerste en bleef op zoek naar meer. Martijn van Trigt zag dat zijn subtiele lob geen doel trof en zowel Tom Duindam als Chris Hoogervorst bestookten hun directe tegenstanders. De laatste soleerde ruim een kwartier voor het einde door de Meppelse verdediging en liet ook de keeper kansloos: 0-3. Wie nog twijfelde wist nu zeker dat de buit binnen was. Tom Duindam maakte er uiteindelijk, op aangeven van Martijn van Trigt, nog 0-4 van. Inmiddels had IJzendoorn eerst Mark Turk en wat later ook Xavi en Justin Mulder ingebracht.

Vriendenploeg

IJzendoorn heeft inmiddels het juiste evenwicht kunnen brengen in een vriendenploeg die voor geen enkel tegenstander angst hoeft te hebben. Als blessures en ongewenste schorsingen geen roet in het eten gooien dan kan er mogelijk toch nog iets moois ontstaan aan de Lageweg.

De volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd tegen Purmersteijn: een ook niet te onderschatten tegenstander, die met 8-1 won van SDO. SJC is dus gewaarschuwd.