Nick van Staveren had een belangrijk aandeel in de opmars van Noordwijk en wil na blessureleed in de 2e divisie opnieuw belangrijk zijn. | Foto: WS

Rentree Nick van Staveren in hoofdmacht

Sport Sport

In de 56e minuut stond hij gretig te trappelen aan de zijlijn. Om na twee jaar weer zijn opwachting te maken in de hoofdmacht van Noordwijk. Een moment waarnaar hij maar ook veel trouwe supporters natuurlijk naar uitgekeken hebben. De laatsten omdat Van Staveren qua karakter, fysiek en techniek natuurlijk een welkome aanvulling is.

Noordwijk reisde af naar Maassluis om daar Excelsior van de overwinning af te houden en vooral de volle buit mee naar Noordwijk te nemen.

Kees Zethof koos deze keer voor zijn twee snelle aanvallers Coopmans en Van Oosten in de basis. Het leek zich al snel te vertalen in een voorsprong toen Noordwijk na een kwartier een strafschop mocht nemen. De situatie waarbij de bal direct na de overtreding op Emiel Wendt in de 16 al door Bouwman in het net werd geschoten, werd door scheidsrechter Jörn te Kloeze totaal verkeerd beoordeeld. Een dure misser want Reynaers zag zijn te slappe elfmeterschot door de keeper gestopt.

Hierna ontwikkelde de wedstrijd zich toch tot een redelijk aantrekkelijk niveau. Over en weer deden zich mogelijkheden voor. Noordwijk kwam goed weg toen een fraaie omhaal van Bram Wennekers door keeper Jansen ternauwernood kon worden gepareerd. Maar het noodlot kwam toch, letterlijk op slag van rust.

Van Oosten hing in eigen strafschop gebied aan het broekje van zijn tegenstander. En referee Te Kroeze legde het glanzende plastic opnieuw op de stip. Gabri Urbanus benutte de meevaller hard en meedogenloos: 1-0.

Na de rust drong Noordwijk direct aan. En de deze keer in het blauw-wit gestoken roodwitten wilde opnieuw een strafschop toen Coopmans in de 16 duidelijk tegen de grond werd gewerkt. Maar deze keer wilde Te Kroeze van niets weten en moest Noordwijk verder op zoek naar een doelpunt. Na 57 minuten met Nick van Staveren dus voor Coopmans en even later Van der Zalm voor Van Oosten wilde Zethof kennelijk iets forceren. En dat lukte in de 74e minuut. Het was opnieuw Toer Bouwman wiens treffer nu wel op het scorebord mocht worden bijgetekend: 1-1. Over en weer werd nog gezocht naar de winnende treffer maar die kwam er niet meer.

Opnieuw kon Noordwijk een uitwedstrijd niet winnend afsluiten. De winst moet daarom nu weer worden behaald in de thuiswedstrijd tegen Scheveningen op 12 maart. Met steun van het thuispubliek voetbalt Noordwijk beter maar  Scheveningen zit in een goede periode en won eerder ook al van Rijnsburgse Boys.