Sander Bosma was goed voor de openingstreffer. | Foto: WS

Noordwijk wint thuis tegen ASWH: 2-0

Sport Sport

Noordwijk presenteerde zich na lange rustperiode opnieuw als een stabiele eenheid vol vertrouwen. Ook thuis tegen het laaggeplaatste ASWH werd op de inmiddels vertrouwde manier de wedstijd gespeeld. En de uiteindelijke 2-0 was volkomen logisch en verdiend.

Op papier was ASWH een tegenstander waartegen de winst gemakkelijk te behalen moest zijn. Met 12 punten uit 14 wedstrijden bevinden zij zich in de kelder van de 2e divisie en is de strijd tegen degradatie prioriteit voor trainer Rogier Veenstra. De bedoelingen van de trainer waren direct duidelijk: vroeg druk zetten en vervolgens een snelle voorsprong nemen. En dat resulteerde in een behoorlijk aantal mogelijkheden voor de ploeg uit HI Ambacht. Noordwijk stelde daar gedegen voetbal tegenover maar aanvankelijk wel zonder kansen te creëren. De eerste echte mogelijkheid voor Noordwijk was voor Roshanali, een tweede voor Emiel Wendt. Noordwijk werd langzaam sterker en drong aan maar plots leek ASWH met een perfect uitgevoerde counter te gaan scoren. De ingreep van verdediger Slijngard was echter perfect. De roodwitten werden sterker en het wachten was op de verlossende voorsprong. Nadat Emiel Wendt eerst nog van scoren kon worden afgehouden was het Sander Bosma die nog voor de rust de 1-0 liet aantekenen. Roshanali gaf in de 42e minuut de voorzet, Emiel Wendt kopte door en Sander Bosma joeg de bal diagonaal in het net.

Na rust, terwijl de wind aanwakkerde, ging Noordwijk in dezelfde lijn verder. En nog voor dat een uur spelen was verstreken viel de 2-0. De rebound na een inzet van Roshanali was voor een attente Mark de Kruijs die keeper Janssen het nakijken gaf.

Emiel Wendt vond nog wel het net maar beging daarbij in de 5 meter een overtreding op keeper Janssen. Met de bekende motivatiewissels voor bankzitters Coopmans en Van der Zalm in de slotfase, voetbalde Noordwijk de wedstrijd uit. Komend weekend de uitwedstrijd tegen het Amsterdamse AFC. De gelegenheid om dan af te rekenen met het ‘uit syndroom’