Afbeelding
Foto: Nico Plaatzer

Met de rug in de wind over het strand

Sport Sport

De Atletiekvereniging Noordwijkerhoutse Strandlopers (NSL) organiseert op 27 februari de NederStrandLoop. Een  hardloopwedstrijd door de duinen en over het Noordwijkse strand.

Tijdens deze loop zullen ook de NSL-clubkampioenschappen worden gehouden. In dit jaargetijde is het altijd verrassend hoe de weersomstandigheden zijn, inclusief de conditie op het strand. “De route is afhankelijk van de windrichting, op het strand lopen we met de wind in de rug, door de beschutte duinen heb je geen last van tegenwind. Ideaal voor een mooi persoonlijk record!” laat de organisatie weten.

Er is een korte afstand (7,9 km) en een lange afstand (15,8 km). Inschrijving kan uitsluitend vooraf tot vrijdag 25 februari 23.00 uur via de website av-nsl.nl en kost 10 euro. Dit geldt voor beide afstanden.

Na-inschrijving is niet mogelijk. Ophalen van startnummers kan voor de wedstrijd vanaf 9:30 uur bij Strandplaats Nederzandt. Inbegrepen is een kop koffie/thee. Er wordt gebruik gemaakt van elektronische tijdwaarneming. Op de wedstrijdlocatie zijn toiletten aanwezig en is er omkleedgelegenheid.

Liefhebbers van hardlopen die dit graag willen doen in groepsverband kunnen ook komen proeflopen bij de NSL. Aanmelden via: trainers@av-nsl.nl.

De NSL is een regionale vereniging voor hardlopen en sportief wandelen, aangesloten bij de Atletiekunie. De NSL is opgericht in 1968.

Uit de krant