Het Hollands Collectief is op zondag 13 februari te horen in De Oude Jeroenskerk. | Foto: ANISAXHOMAQI.COM
Het Hollands Collectief is op zondag 13 februari te horen in De Oude Jeroenskerk. | Foto: ANISAXHOMAQI.COM Foto: ANISAXHOMAQI.COM

Hollands Collectief met drie wereldpremières bij Muziek in Jeroen

Algemeen Cultuur

Op zondag 13 februari vindt na een lange concertloze periode eindelijk weer een concert plaats in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk. Te gast is Hollands Collectief, een vocaal kwartet, bestaande uit ensemble-zangers pur sang met zeer veel ervaring in diverse professionele koren.

De zangers van Holland Collectief streven naar een pure, transparante klank. Oude en nieuwe muziek wordt naast elkaar geprogrammeerd en Nederlandse componisten krijgen daarbij een ereplaats. 

Begeleid door meester-gitarist Stefan Gerritsen brengen sopraan Elisabeth Blom, alt Hebe de Champeau, tenor Dolf Drabbels en bas Kees Jan de Koning een programma met de titel ‘Fijn besnaarde Stemmen’. 

Voor de bezetting koor en gitaar is nog weinig muziek geschreven, terwijl deze combinatie toch juist zeer fraai is. Stefan Gerritsen en Hollands Collectief brengen hierin verandering: ze gaven fameuze Nederlandse componisten de opdracht om te schrijven voor deze bezetting. In het concert kan men het resultaat beluisteren, met maar liefst drie wereldpremières!
Vele klanken en kleuren komen bij elkaar: van de oude grootmeester Josquin Desprez, die 500 jaar geleden overleed, tot gerenommeerde hedendaagse componisten als Hans Leenders, Daan Manneke en Aart Strootman.

Het concert op 13 februari begint om 15.00 uur. De entreeprijs is € 17,50. Vrienden en hun introducés betalen € 15,00. Kaarten zijn te bestellen via www.muziekinjeroen.nl. De RIVM-richtlijnen zijn van toepassing bij de ingang en het innemen van de plaatsen. 

Uit de krant