In de toekomstige kantine van SJC is het interieur nu aan de beurt.
In de toekomstige kantine van SJC is het interieur nu aan de beurt. Foto: Wim Siemerink

SJC niet op korte termijn naar de zaterdag

Algemeen Sport

Het blijft rommelen in de hoek van het landelijk amateurvoetbal. Terwijl de KNVB de regionale clubs alle ruimte biedt om de zogenaamde horizontale overstap van zondag naar zaterdag te maken, krijgen de landelijke spelende verenigingen dat recht niet.

De derde divisie en de hoofdklasse worden door de KNVB bij een overstap naar de zaterdag gedwongen om weer helemaal onder aan de ladder te beginnen. Een standpunt waartegen inmiddels veel weerstand blijkt te zijn. Maar de bond blijkt niet te vermurwen.

In de digitale ledenvergadering van deze week maakte SJC-voorzitter Herman Meijvogel duidelijk dat hierover nadrukkelijk overleg wordt gevoerd maar dat er voor komend seizoen voorlopig nog geen sprake is van een overstap naar de zaterdag. Hij benadrukte dat het ook een beslissing zal zijn waarover in de ledenvergadering moet worden besloten.

Deadline 31 maart

Hij maakte ook melding over de vorderingen van de nieuwbouw. Architect Chris Hiep, die samen met de voorzitter namens de club in de bouwcommissie het verenigingsbelang behartigt, gaf een visuele presentatie van de vorderingen. Daarbij bleek dat het deel wat SJC straks gaat beheren en waar voor SJC als deeleigenaar het appartementsrecht van toepassing zal zijn, inmiddels in een belangrijk stadium van interieurbouw is gekomen. 

Ondanks aandringen vanuit de ledenvergadering kon geen honderd procent garantie worden gegeven dat aannemer BAM de opleverdeadline van 31 maart zal halen. Dit had als gevolg dat de wens van de club om in het paasweekend alsnog de traditionele konijnenveiling in de vorm van een Paasveiling te houden niet kon worden ingewilligd.

Wanneer de voorzitter het lint zal kunnen gaan doorknippen is dan ook nog zeer onzeker. Maar er wordt, volgens de voorzitter, keihard hard gewerkt om de tijdelijke huisvesting zo snel mogelijk te kunnen verlaten.

Goed nieuws

Goed nieuws was er over de selectie van trainer Marcel IJzendoorn. Want de TC meldde dat de spelers in grote mate tevreden hebben gereageerd op de voorwaarden waaronder aan de volgende competitie gaat worden begonnen. 

Verdedigers Jelle van Went, Jordy Groot en Timo Verweij alsmede doelman Lex Hoogervorst gaven al hun jawoord. Zo ook Younes Seghrouchni, Mark Turk en Timo Ruigrok, Tom Duindam, Wesley Haasnoot, Martijn van Trigt en Chris Hoogervorst . Zodat de huidige selectie nagenoeg compleet in stand blijft.

Mogelijk houdt SJC de volgende ledenvergadering al deze zomer in het fonkelnieuwe clubhuis want duidelijk werd dat de zeer ruime kantine daar uitermate geschikt voor zal zijn.

Uit de krant