Afbeelding
Foto: thv

Verkiezingen

Algemeen Bollenpraat

Bij alle nieuwsfeiten die de laatste tijd naar buiten komen, zijn er steeds meer die op de komende verkiezingen betrekking hebben. We hebben al wat belangrijke gebeurtenissen achter de rug zoals het opstappen van Sjaak van den Berg en, niet te vergeten, het besluit om De Schelft te herbouwen mét zwembad.

Nu begint het wat meer over de poppetjes te gaan met het aantreden van een heuse meidengroep en het parachuteren van oud-wethouder Alfons Morssink, wekelijks in de middenpagina’s van uw lijfblad. Jammer dat er nog geen verkiezingsbijeenkomsten mogelijk zijn, dan zou men ze aan de tand kunnen voelen. Net als bij de nieuwe regering, zijn er plannen genoeg en de dekking komt later wel!

Zo wordt er 8 ton uitgetrokken voor de kuuroord-status van Noordwijk. Voorgesteld wordt dat de toeristen kruidenthee drinken van kruiden uit het openbaar groen of zich te goed doen aan een glaasje water! De stroom toeristen zal de bezettingsgraad in de hotels opvijzelen van 20 naar wel 80 procent. Tel uit je winst. Lastig punt is dat de parallelboulevard nog twee winters open ligt en de Wilhelminaboulevard voor jaren een bouwput wordt bij Hotels van Oranje en later het Gat van Palace.

Helemaal te gek was de opmerking in de commissie dat de bollenteelt een risico zou zijn voor de voornoemde kuuroord-status. Dit past in het rijtje van benadering, waar ook de boeren mee te maken hebben: Verdachtmakingen, Uitknijpen, en Overnemen. Sowieso gaat het, net als landelijk, de komende jaren over de invulling van de ruimte, waar nog gebouwd mag worden en voor wie. De strijd om de paardenweitjes is er een goed voorbeeld van. Worden de iconische bollenvelden nog meer in het nauw gedreven? Laat de politici maar de provincie wijsmaken dat er in Noordwijk nog genoeg stukjes “apegrond” over zijn.

Is mijn verhaaltje te politiek getint? Ik denk met weemoed terug aan de tijd dat er in de raad van bijna elke beroepsgroep een vertegenwoordiger zat. Van loodgieter, chemicus, onderwijzer, bloemenman en andere ondernemers tot wel twee bollenjongens aan toe!

Aad van Ruiten

Uit de krant