Christiaan Eshrah met rechts  Thomas Steenvoorden. | Foto: PR
Christiaan Eshrah met rechts Thomas Steenvoorden. | Foto: PR Foto: PR

Christiaan Eshrah exposeert bij Foto van Kampen

Algemeen Cultuur

De basis van deze expositie is de muurschildering; ‘De Oerkreet’. Hieraan heeft Chris maanden lang gewerkt onder het toeziend oog van het winkelend publiek. ‘De Oerkreet’ is aangevuld met recent werk van Chris waardoor er een compleet beeld ontstaat van zijn vlotte stijl.

Het idee van de muurschildering en een expositie ontstond tijdens een bezoek van Chris aan de winkel waar een lege, grijze wand beschikbaar was voor kunstuitingen. Chris: “Thomas Steenvoorden was direct enthousiast en gaf mij alle tijd en ruimte om mijn idee uit te werken. Er werd ook plaats gemaakt voor mijn andere werken en zo ontstond deze expositie waar ik heel blij mee ben.”

De titel ‘Naaktgeboren’ is ontstaan door de manier waarop hij vindt dat mensen elkaar beoordelen. Het kaderen, labelen en de vooroordelen van mensen. Chris ziet iedereen als zijn gelijke: “We zijn allemaal mens in wat voor context dan ook. Je bent een kind van het heelal, niets minder dan de bomen of sterren. Je hebt het recht hier te zijn zonder te een ander te veroordelen. Wij als mens zijn allemaal naakt ter wereld gekomen en weet jij nog wie je was voordat de wereld je vertelde wie je hoort te zijn? Dus taboes, ego’s en status aan de kant en blijf dicht bij jezelf. Wees gelukkig!”

De muurschildering ‘De Oerkreet’ laat de visie van Chris zien zoals hij Noordwijk ziet. “Het is een kreet van onmacht hoe onze badplaats zich ontwikkelt. Waar enorme stenen gebouwen en volle eetfabrieken op het strand het beeld overheersen. De oerkreet in het midden geeft frustratie en de waanzin weer en soms wil je dat vanuit je tenen schreeuwen. Ik wil hiermee de ogen openen van de mensen in Noordwijk, hoe de badplaats zijn charme is verloren.”

De expositie is vrij toegankelijk van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur bij Foto van Kampen, Keuvel 2, Noordwijk-Binnen.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant