Afbeelding
Foto: Pixabay

Corona-maatregelen blijven gehandhaafd

Algemeen

Tijdens de persconferentie van vrijdagavond heeft het kabinet aangekondigd de maatregelen tegen het coronavirus deels te versoepelen.

De achttien burgemeesters van de Veiligheidsregio Hollands Midden hebben overlegd over de stand van zaken. Zij zetten het handhavingsbeleid door. Dat betekent mogelijk maken wat kan en verspreiding van het virus tegengaan. De burgemeesters zijn blij dat er versoepelingen zijn aangekondigd. Tegelijkertijd zijn er ook sectoren die nog steeds hard geraakt worden: “We zijn blij dat de winkels weer tot 17.00 uur open mogen en dat de contactberoepen weer zijn toegestaan. Ook binnen de sport en het onderwijs zorgen de versoepelingen ervoor dat er voorzichtig weer meer kan, ook al is dit pakket tezamen nog niet het eindstation waar we allemaal op wachten.” 

Bittere pil

Voor de horeca, cultuur en evenementensector bieden de versoepelingen nog niet de verzachting die men hoopte en dat is een bittere pil. “De klappen in deze sectoren zijn bijzonder hard en het water staat ondernemers vaak tot aan de lippen. Daar zijn wij ons als burgemeesters zeer goed van bewust. Zeker ook omdat de landelijke steunpakketten voor deze ondernemers nog steeds onvoldoende zijn. Tegelijkertijd zijn wij verantwoordelijk voor het handhaven van de door de Rijksoverheid vastgestelde maatregelen. Wij blijven de regels die vanaf zaterdag gelden dan ook handhaven. Het openen van bedrijven wanneer dat niet is toegestaan wordt in de Veiligheidsregio Hollands Midden niet gedoogd. Dat geldt ook voor acties zoals die op een aantal plekken in Nederland zijn aangekondigd.”

Oproep

De burgemeesters roepen inwoners en ondernemers in de regio op zich aan de maatregelen te blijven houden: “Laten we er samen alles aan doen de besmettingen weer omlaag te brengen, zodat we na het volgende weegmoment op dinsdag 25 januari de volgende stappen in de goede richting kunnen zetten.”

Uit de krant