Dune and Forest
Dune and Forest Foto: Archief/PR

Zangworkshop close harmony voor mannen

Algemeen Cultuur

Zanggroep Dune & Forest houdt een zangworkshop voor mannen, op zaterdag 29 januari vanaf 15.00 uur in theater De Muze. Daarin kunnen mannen kennismaken met het zingen van close harmony.

Dune & Forest is een gemengde zanggroep van nu 23 leden uit de hele Bollenstreek en daarbuiten. Naast nummers die ook door popkoren worden gezongen legt de groep zich toe op het zingen van close harmony nummers. Dit is een muziekstijl die ook gezongen wordt door internationale groepen als The Swingles en Pentatonix. 

In Nederland staat close harmony op het repertoire van bijvoorbeeld Leeuwenhart en Dekoor. Close harmony vereist een goede balans tussen de verschillende stemmen in een groep. Omdat Dune & Forest die balans aan de mannenkant wat wil verzwaren, biedt zij mannen nu deze workshop aan. 

De dirigent van Dune & Forest, Peter Janka, zal de workshop leiden. Hij is bedoeld voor mannen die willen kennismaken met het zingen in een groep of al bij een koor zingen, maar willen kennismaken met close harmony. De deelnemersbijdrage is slechts 10 euro, inclusief koffie of thee bij binnenkomst en een drankje aan de bar na afloop. Want Dune & Forest staat ook voor gezelligheid in een vriendengroep. Wie zich na de workshop aanmeldt als lid ontvangt de deelnemersbijdrage terug. Voor hen is het dus geheel gratis.

Aanmelden kan tot 24 januari via www.duneandforest.nl of op tel. 06-11004129 (Elma Hulspas, secretaris Dune & Forest). Uiteraard is het doorgaan van de workshop afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen en voldoende aanmeldingen. Bij onverhoopte annulering wordt de bijdrage teruggestort.

Wie wel belangstelling heeft, maar niet kan op 29 januari, is welkom om een keer een repetitie bij te wonen. Ook hiervoor graag even aanmelden. De vaste repetitieavond is op dinsdag van 20.00 tot 22.15 uur in De Muze aan het Wantveld.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant