Logo denoordwijker.nl
Foto: Johanna Oskam
Sport

SJC verlengt samenwerking met Marcel IJzendoorn

Deze week werd door het bestuur van SJC bekend gemaakt dat de samenwerking van de club met trainer Marcel IJzendoorn wordt voortgezet. In ieder geval nog voor een periode van een seizoen.

Voor insiders is dit bepaald niet onverwacht want de resultaten zijn over het algemeen verrassend goed te noemen. 

Na een periode van wel erg veel zoeken naar aanvulling op de selectie koos de club eerder voor meer kandidaten uit de jeugdopleiding en voor een selectie met een eigen gezicht. Een keuze die vervolgens in praktijk moest worden gebracht door trainer Marcel IJzendoorn. 

Na de door de pandemie afgebroken competities kwamen er dit jaar, na een matige start, ook de betere resultaten. Daarbij weet de eigen SJC-jeugd en de diverse inmiddels zeer vertrouwde gezichten, hun belangrijke bijdrage leveren.

Zowel de club als trainer IJzendoorn zijn ambitieus en staan achter de keuze dat SJC in ieder geval een gezonde hoofdklasser moet blijven. IJzendoorn daarover: ‘Acteren op een hoger niveau wordt zeker niet afgewezen maar is voor ons nu bepaald geen prioriteit.’

Op de vraag waarom hij toch weer voor SJC koos antwoordde hij: ‘Deze trainer verlengt vanuit zijn hart. Met de overwegingen van een geweldige club en een geweldige spelersgroep. Met gezonde uitgangspunten waarbij ik de ruimte krijg om mijn eigen ding te doen.’

SJC bezet op dit moment de derde plaats in de hoofklasse en lijkt de opmars te willen voortzetten.

Voorlopig gelden er ook voor Marcel IJzendoorn de beperkingen van de coronamaatregelen en is slechts beperkt trainen mogelijk. 

Meer berichten