Logo denoordwijker.nl
<p>In Hardenberg kon een uitstekende keeper Jansen een nederlaag niet voorkomen.</p>

In Hardenberg kon een uitstekende keeper Jansen een nederlaag niet voorkomen.

(Foto: Archief)
Sport

Noordwijk moet winst aan Hardenberg laten

De uitwedstrijd in het verre Hardenberg werd voor Noordwijk uiteindelijk een desillusie. Een aanvankelijke voorsprong kon niet worden vast gehouden. Bovendien omdat de strijd uiteindelijk door een nogal omstreden scheidsrechterlijke beslissing werd beslist.

De entourage was er ook naar. Waar normaal een nogal fanatieke thuispubliek de sfeer bepaald waren het deze middag vooral de herfstachtige omstandigheden en de hol klinkende kreten van een enkeling die de boventoon voerden. Op de prachtige natuurgrasmat van het sportpark de Boshoek voerde HHC Hardenberg vanaf het beginsignaal de boventoon.

Vv Noordwijk speelde ingezakt en Hardenberg zette direct heel hoog druk bij het uitverdedigen van de roodwitten. Dat resulteerde in een overwicht waarbij we in de eerste 10 minuten een drietal grote kansen voor de thuisploeg konden noteren. Er mochten opvallend veel corners worden genomen.

Druk op de defensie

Kenmerkend in de periode was de vrijheid die de middenvelders van Hardenberg konden genieten en de afvallende ballen waren dan ook steevast voor hen. 

Na bijna een kwartier noteerden we de eerste mogelijkheid voor Noordwijk en langzaam maar zeker begon de druk op de Noordwijk defensie af te nemen. Na opnieuw een gemiste kans voor Hardenberg leek de wedstrijd evenwichtiger te worden en werd Noordwijk vanaf de middenlijn opgewacht. Daardoor kon de ploeg van Zethof wat vaker gevaarlijk doorkomen en ook enkele corners forceren.

Omschakeling

Na een corner voor Hardenberg plaatste Noordwijk de perfecte counter. Met 5 man tegelijk werd de omschakeling vorm gegeven en kon Marc de Kruijs Noordwijk op voorsprong zetten: 0-1. Hardenberg reageerde hierop door nog iets afwachtender te opereren en met de minieme voorsprong werd het rustsignaal gehaald.

Na de rust was er aanvankelijk hetzelfde spelbeeld waarbij Hardenberg vooral over hun rechtervleugel steeds gevaarlijk doorkwam. Bij zo’n actie liet Van den Boogaard zich wel erg gemakkelijk opzij zetten, waarvan optimaal werd geprofiteerd: 1-1. 

Referee

Met nog een kwartier te gaan werd Noordwijk op achterstand gezet. Opnieuw was er voor de Noordwijk aanhang reden om te twijfelen aan de referee. De grensrechter gaf duidelijk het signaal van buitenspel, vriend en vijand kon zich daarin vinden maar de scheidsrechter besloot, overigens na een uitgebreide uitleg aan de grensrechter, dat het een geldig doelpunt betrof.

Noordwijk restte niets anders dan te pogen alsnog een gelijk spel af te dwingen. Maar ondanks de goede wil en inbreng van verse krachten kon de nederlaag niet meer worden afgewend.

Opnieuw bleek Noordwijk in een uitwedstrijd niet in staat dominant te spelen en de winst veilig te stellen. Daarom moet de hoop worden gevestigd op de thuiswedstrijd van komende zaterdag tegen laagvlieger ASWH. Of die wedstrijd zal worden gespeeld is echter erg onzeker. ASWH kwam al twee weken niet in actie vanwege coronabesmetting binnen de selectie. Bovendien zal trainen deze week niet kunnen en dus is het nu vooral wachten op de beslissing van de KNVB.

Meer berichten