Wouter Westgeest was maar liefst 3 maal trefzeker vanaf de strafworpstip.
Wouter Westgeest was maar liefst 3 maal trefzeker vanaf de strafworpstip. Foto: PR

Kraker Madjoe tegen Fluks eindigt in remise

Algemeen Sport

Afgelopen zaterdag speelde Fluks de eerste wedstrijd van het zaalseizoen. het werd meteen een kraker. De derby tegen het Rijnsburgse Madjoe, helaas zonder publiek, eindigde in een gelijkspel.

Door blessures van Marlou Passchier en Sanne Koch werd een beroep gedaan op A1 dames: Sanne Heemskerk startte in de basis en later in de wedstrijd maakte ook Amy Duindam haar opwachting. Beide dames toonden grote inzet en speelden een prima wedstrijd.

De openingsscore was voor Madjoe, maar daarna nam Fluks het voortouw met 5 scores op rij (waarvan 3 strafworpen). Fluks speelde snel en gevarieerd aanvalsspel waar Madjoe geen antwoord op had. Aan de andere zijde werd de Rijnsburgse aanval onder de korf goed ontregeld, en als er al kansen ontstonden dan werden die gemist. In reactie hierop gooide Madjoe het over een andere boeg door meer van afstand te gaan schieten. Pas na 11 minuten wist Madjoe weer te scoren (2-5). Door de lange heren pakte Madjoe veel rebounds, al moet gezegd dat Sebastiaan Mud zijn langere tegenstander hierbij nog regelmatig de baas was. Bij rust was er nog steeds een gat van 4 punten in het voordeel van Fluks (4-8).

In de tweede helft werd de intensiteit nog wat opgevoerd. Opgezweept door coaches en wisselspelers werd om elke bal gestreden. Helaas ging dit wel ten koste van het spel dat almaar rommeliger werd. Waar Madjoe trefzeker bleef, slaagde Fluks er steeds minder in om te scoren. Halverwege het tweede bedrijf was het verschil nog maar 1 punt. Een aantal wijzigingen in de Noordwijkse vakbezetting moesten het tij keren maar dat slaagde slechts gedeeltelijk. Met nog 2 minuten op de klok kwam Madjoe langszij. In de resterende tijd hadden zowel Fluks als Madjoe kansen om de volle winst te pakken maar er werd niet meer gescoord. En zo eindigde deze zinderende wedstrijd in 14-14.

Ondanks het feit dat zijn team vrijwel de gehele wedstrijd op voorsprong gestaan had kon Fluks coach Enrico Mud leven met de puntendeling: “Een terechte uitslag. Voor rust waren wij beter, maar na rust was Madjoe sterker”, was zijn conclusie.

Als gevolg van de strengere corona-maatregelen is het maar zeer de vraag of, en hoe, de geplande wedstrijden de komende weken gespeeld kunnen worden. Te beginnen met de thuiswedstrijd tegen WION aanstaande zaterdag. Op de site van Fluks zal hierover gecommuniceerd worden zodra door de bond een besluit genomen is.