Logo denoordwijker.nl
Ook tegen Jong Sparta wist Rietveld koppend te scoren. Foto: Archief
Ook tegen Jong Sparta wist Rietveld koppend te scoren. Foto: Archief (Foto: Archief)
Sport

Opnieuw thuiszege voor vv Noordwijk: 2-0

Na de tegenvaller van vorige week in Spakenburg wachtte de ploeg van Kees Zethof opnieuw een zware klus tegen Jong Sparta. Een beloftenteam dat van voetballen hun beroep willen maken en inmiddels hun ambities duidelijk maakten met een tweede plek op de ranglijst. Maar bij Noordwijk leeft inmiddels wel de overtuiging dat in de thuiswedstrijden de punten bijna zeker worden veilig gesteld.

Bij Noordwijk bleef Stef van der Zalm in de dug-out en zijn plaats werd ingenomen door Marc de Kruijs. Een succesvolle actie zo zou later blijken want juist hij zette Noordwijk op de belangrijke 1-0 voorsprong.

Noordwijk begon zoals verwacht mocht worden. Vanuit de basis werd getracht de jonge Rotterdammers onder druk te zetten en hun combinaties direct te ontregelen. Dat resulteerde al snel in een eerste mogelijkheid voor aanvoerder Emiel Wendt. Zijn kopbal trof echter net geen doel.

Juiste moment

Maar het eerste doelpunt liet niet lang op zich wachten. De negende minuut liep net toen Marc de Kruijs na een fraaie aanname zijn verwoestende uithaal kon plaatsen: 1-0. 

De reactie van Zethof vanaf de bank sprak boekdelen en de voorsprong was geruststellend voor Noordwijk. Het leek het sein om vanaf dat moment het initiatief nog nadrukkelijker in handen te nemen. Toch bleef Jong Sparta gevaarlijk en de roodwitten speelden in die fase nog geen gewonnen wedstrijd. Af toe was het zelfs even schrikken als de dartele Rotterdammers tot aan de 16 konden oprukken. Maar verdedigend bleef het in orde en zo nodig was keeper Jansen de vertrouwde sluitpost. Noordwijk stelde daar bovendien aanvallende speldenprikjes tegenover.

Smeekbede

De scheidsrechter had de wedstrijd een andere wending kunnen geven maar hij wees de smeekbede van Jong Sparta, die een strafschop claimde, resoluut af. Jong Sparta speelde vrolijk ogend voetbal en Noordwijk zette daar veel werk en inzet tegenover. 

Opvallend was een kwartier voor tijd de terugkeer bij Noordwijk van Lucas Coopmans. Die na een ernstige schouderblessure weer zijn eerste speelminuten kreeg. Hij stond nog niet in het veld of hij kon meejuichen toen Dylan Rietveld raak kopte:2-0. De wedstrijd was toen wel gespeeld hoewel keeper Jansen nog wel enkele keren de kans kreeg zich te onderscheiden. 

Noordwijk deed met deze overwinning nuttige zaken en is de tweede plaats op de ranglijst tot op 3 punten genaderd. Koploper Katwijk heeft inmiddels met 33 punten, een straatlengte voorsprong en lijkt zo op een kampioenschap af te stevenen.

Het programma geeft aan dat zaterdag, indien corona geen roet in het eten gooit, de reis naar Hardenberg zal moet worden afgelegd. Zij kwamen niet verder dan 0-0 tegen AFC.

Meer berichten