Logo denoordwijker.nl
Foto: Cor de Mooy
Kort nieuws

Sinterklaas bezoekt voetbalclub SJC

Iedereen weet natuurlijk dat Sinterklaas inmiddels is gearriveerd. Wat niet iedereen weet is dat Sinterklaas deze week een opvallende boodschap bezorgde bij de secretaris van de voetbalclub SJC. Een hele fraaie brief in een speciale feestelijke enveloppe met daarop zelfs het speciale SJC-jubileumlogo.

In die brief schreef de Sint: ‘Lieve kinderen van SJC, het is weer tijd voor een speciaal bezoek aan mijn favoriete Noordwijkse voetbalclub’. De goedheiligman schreef dat hij het dit jaar op een speciale manier zou willen doen. Namelijk op het trainingsveld met speciaal daartoe opgeleide Voetbal-Pieten. Zij komen gezamenlijk op woensdagmiddag 24 november naar de Lageweg. De Sint belooft dat het een hele gezellige en sportieve middag gaat worden.

Vanuit de voetbalclub is inmiddels blij verrast gereageerd en wordt op allerlei manieren en door veel vrijwilligers hard gewerkt om de Sint een warm welkom te bereiden. Er is inmiddels aan de deelnemers gevraagd om deze middag allemaal verkleed als Sinterklaas of anders als een voetbal-Piet, naar het trainingsveld te komen.

Deze middag begint om 14.00 uur met het eerste deel dat speciaal is aangepast voor de ukkies en de toppers. Vervolgens om 15.30 uur is de groep JO8 en JO9 aan de beurt om met een speciale tikkie-takkie Piet en zijn assistenten een fijne training af te werken. Vanwege een gedegen voorbereiding is het wel nodig dat de Pieten van te voren weten hoeveel kinderen er te verwachten zijn. Daarom moet er vooraf worden aangemeld en dat kan via de website en FB. 

Natuurlijk gaan de vrijwilligers van de SJC-jeugdopleiding het feest goed voorbereiden om er, samen met Sinterklaas en zijn Pieten, een geweldige middag van maken. 

Meer berichten