De feestvreugde mocht niet lang duren. De Zouaven kwamen langszij. | Foto: Johanna Oskam
De feestvreugde mocht niet lang duren. De Zouaven kwamen langszij. | Foto: Johanna Oskam Foto: Johanna Oskam

SJC laat De Zouaven na voorsprong ontsnappen

Algemeen Sport

Bij SJC was de laatste weken verandering hoorbaar. Het verrassende rijtje overwinning had het aanvankelijke pessimisme helemaal verdreven. En heimelijk werd er al gesproken over een mogelijke toekomstige periodetitel met alle bijbehorende promotiekansen van dien. Toch ging men met realistisch gematigd optimisme richting Groote Broek. Want daar zo maar even van de Zouaven winnen zou niet gemakkelijk zijn.

Aanvankelijk ging het echter allemaal van een leien dakje want na een kwartier stond er al 0-2 op het scorebord. De 0-1 kwam tot stand via een geweldige combinatie tussen de linies. Verdediger Timo Verweij stoomde op, bediende Timo Ruigrok op maat die vervolgens een slimme steekpass verzond richting Tom Duindam. Die vervolgens weer Wesley Haasnoot in stelling bracht om de openingstreffer voor zijn rekening te mogen nemen.

Zo’n 5 minuten later was het al weer raak. Nu was het Tom Duindam zelf die vanaf rand 16 verwoesten kon uithalen: 0-2. Daardoor leek SJC op rozen te zitten maar daar dacht De Zouaven anders over. Zij kwamen met een antwoord via wat stevigere duels en een opportunistische speelwijze.

De druk op de SJC-verdediging werd opgevoerd en met gevaarlijke ogende counters deelde men speldenprikken uit. In een knullig ogende verdedigende situatie viel de aansluitingstreffer en 5 minuten voor het rustsignaal viel ook nog eens de gelijkmaker.

Na de rust zagen we beide elftallen voorzichtig beginnen en vooral de mogelijkheid van een sluwe counter als wapen inzetten. Beide teams leken op 2 gedachten te hinken. Ten eerste een tegentreffer voorkomen en vervolgens via de counter op zoek naar een treffer. De Zouaven creëerden de betere mogelijkheden en keeper Lex Hoogervorst kreeg volop gelegenheid om zijn talenten te tonen. Aan de andere kant maakten de 3 spitsen van SJC, Tom Duindam, Wesley Haasnoot en Martijn van Trigt het de defensie van de tegenstander een aantal keren toch ook behoorlijk lastig. 

Inmiddels waren Mark Turk en Sven Wisselink binnen de lijnen om Timo Ruigrok en Frans van Niel te vervangen. SJC drong nu weer aan en Wisselink zag zijn schot over het doel vliegen. En Tom Duindam zag in de absolute slotfase zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal gaan.

Uiteindelijk kwam het eindsignaal met nog steeds de 2-2 op het scorebord.

Op 21 november ontvangt SJC aan de Lageweg het laaggeplaatste vv Emmen. Die overigens ook aan een opmars bezig zijn en oprij 2 keer wonnen en 2 keer gelijk speelden. Dat moet voor SJC een ernstige waarschuwing zijn om vooral te waken voor onderschatting. 

Uit de krant