Even een feestje nae de treffer van Dylan Rietveld. | Foto: W.J. Dijkdrent/Orange Pictures
Even een feestje nae de treffer van Dylan Rietveld. | Foto: W.J. Dijkdrent/Orange Pictures Foto: W.J. Dijkdrent/Orange Pictures

Noordwijk wint van Kozakken Boys

Algemeen Sport

Opnieuw was de ontlading buitenproportioneel groot. Want lange tijd leek het erop dat Noordwijk strijdend ten onder zou gaan. Dat dit uiteindelijk niet zijn beslag kreeg vond zijn oorzaak in de falende penaltyschutter Rochdi Achenteh en een opnieuw uitstekende Noordwijkse keeper Jansen.

Het was bepaald geen lekker weer om langs een voetbalveld te staan. Er werden bij de ingang dan ook minder QR-codes gescand dan waarop werd gerekend. De echte supporters zagen dat de ploeg uit Werkendam er alles aan gelegen was om Noordwijk van scoren af te houden en dit voor elkaar te krijgen door voor de druk op het middenveld hoog te houden. Daarbij loerden zij natuurlijk om mogelijkheden om zelf te scoren en dat lukte hen al na ruim 10 minuten. 

Tegenvaller

Een spelhervatting na een overtreding buiten de 16 viel in een vol strafschopgebied en werd uiteindelijk ingekopt: 0-1. Een tegenvaller van jewelste en de roodwitten gingen direct op jacht naar de gelijkmaker. Die kon binnen 5 minuten worden bijgeschreven toen Rietveld, eveneens koppend na een goed genomen corner, het net wist te vinden:1-1. 

Hierna ontwikkelde zich een wedstrijd met nauwelijks echte hoogtepunten door de wat behoudende tactiek van beide ploegen. Kozakken Boys stak veel energie in het afstoppen van Emiel Went en ook spelmaker Thomas Reynaers kreeg extra aandacht zodat de Noordwijkse opbouw al snel werd verstoord. Daarnaast waren de omstandigheden met de strakke zuidwesten wind bepaald niet ideaal voor het hanteren van de lange bal, zoals Noordwijk dit inmiddels graag doet. De beste mogelijkheden waren feitelijk voor Kozakken Boys maar gescoord werd er tot aan het rustsignaal van de wat pietluttige scheidsrechter Derya Serik, niet meer.

Volkomen vrij

Na de rust kreeg Noordwijk de wind in der rug. En dat resulteerde in een licht overwicht. Wat na ongeveer een minuut of tien een corner opleverde. Terwijl Kozakken Boys zich vooral concentreerde op Emiel Went en de lange Teun Zethof, kon de bij de tweede paal volledig vrijstaand Sander Bosma, ongehinderd inkoppen. De bal verdween via de onderkant van de lat in de touwen:2-1.

In het vervolg van de meer spannende dan mooie strijd toonde Kozakken Boys aan dat zij technisch en in de combinaties de bovenliggende partij waren. Maar tevens dat zij maar moeilijk tot scoren konden komen.

Noordwijk zette daar een grote dosis enthousiasme en werklust tegenover. Spannend werd het uiteindelijk nog wel. Maar verandering in de stand kwam er niet Ook al omdat Noordwijk tegenwoordig keeper Jansen heeft die ook in de slotfase op spectaculaire wijze kon voorkomen dat er werd gescoord. Noordwijk had zelfs nog de kans om verder uit te lopen maar een kopbal van Zethof was veel te zacht om voor gevaar te zorgen.

Komend weekend speelt Noordwijk de uitwedstrijd bij Spakenburg. Deze gerenommeerde zaterdagclub maakt een opvallende matige periode door. Hun trainer Eric Meijers krijgt het verdedigend kennelijk niet op orde en hij moest inmiddels machteloos toezien hij zijn verdediging al 29 maal het nakijken had. Voor Noordwijk de kans om ook van hier de winstpunten mee te nemen.

Uit de krant