Sanne Koch speelde een sterke wedstrijd. Hier pakt ze een rebound.
Sanne Koch speelde een sterke wedstrijd. Hier pakt ze een rebound. Foto: PR

Fluks komt te kort tegen Oosterkwartier

Algemeen Sport

In de laatste veldwedstrijd van 2021 heeft Fluks geen goed resultaat weten te behalen tegen Oosterkwartier (Haarlem).

Oosterkwartier kwam uitstekend uit de startblokken met 2 scores in de eerste minuten. Fluks had duidelijk moeite om op gang te komen, en pas nadat Wouter Westgeest vanaf de stip gescoord had kregen de Noordwijkers meer grip op hun tegenstander. Er werd beter verdedigd en een aantal vrije worpen werd geneutraliseerd door snel uitlopen. In het aanvalsvak was Wouter Westgeest zijn langere tegenstander vaak de baas en uit een mooie rebound was hij opnieuw succesvol. Kort daarop kwam Fluks verdiend op voorsprong via Sanne Koch. Scores volgden elkaar daarna snel op en bij 5-3 greep Oosterkwartier in met een time-out. Dit sorteerde effect, want de Haarlemmers kwamen weer terug in de wedstrijd. Na een door Oosterkwartier gemiste strafworp wist Joella van Baren 2 maal te scoren en bracht daarmee de ruststand op 7-5.

Bij aanvang van de tweede helft bleek dat Oosterkwartier enkele tactische wijzigingen had aangebracht waarop coach Mud reageerde door te schuiven in de vakbezetting. Hierdoor stonden beide Fluks vakken verdedigend weer goed, maar de aanvallen liepen in het tweede bedrijf duidelijk minder soepel dan voor rust. Ruim 15 minuten lang kwam Fluks niet tot scoren, terwijl Oosterkwartier wel trefzeker bleef. 6 treffers verder keek Fluks tegen een 7-11 achterstand aan.

Om meer snelheid en schotkracht in de aanval te krijgen bracht coach Mud zijn zoon Sebastiaan en Min-Zi van Mackelenberg in het veld. Aanvallend werd Fluks hierdoor inderdaad gevaarlijker, maar de achterstand was inmiddels te groot om nog uitzicht te hebben op een goed resultaat. Fluks bleef hard werken maar onder tijdsdruk werd er (te) gehaast geschoten, en uiteindelijk zouden de blauw-witten na rust slechts 2 maal scoren. Bij 9-13 floot de uitstekend leidende scheidsrechter Sip voor het eindsignaal.

Ondanks het verlies was er na afloop tevredenheid over het getoonde spel. Oosterkwartier is een van de betere teams uit de competitie, en werd verdedigend goed partij gegeven. Aanvallend bleek echter opnieuw het gemis van een aantal sterkhouders waardoor er te weinig scorend vermogen is.

De eerste helft van de veldcompetitie zit er op. Deze competitie gaat in het voorjaar verder. Vanaf 27 november speelt Fluks de zaalcompetitie in het complex aan de Duinwetering. Naar verwachting zijn dan alle geblesseerden hersteld zodat het volledige team kan laten zien waartoe zij in staat zijn.