Man of the match werd Wesley Haasnoot. Hij wist tweemaal koppend te scoren.
Man of the match werd Wesley Haasnoot. Hij wist tweemaal koppend te scoren. Foto: Archief/Johanna Oskam

SJC met de hakken over de sloot tegen HBS: 1-2

Algemeen Sport

De wedstrijd tegen HBS stond te boek als een zogenaamde zespuntenwedstrijd. Beide ploegen hadden een gelijk aantal van 10 punten en winst zou zorgen voor aansluiting met de subtop van de hoofdklasse. Waarin overigens een nog ongeslagen Hoogeveen ongestoord op het kampioenschap lijkt af te stevenen.

SJC blijkt zich na de zeer matige start helemaal te hebben herpakt. Want ook de lastige uitwedstrijd tegen HBS leverde uiteindelijk de volle winst op. Het geniep zat hem wel in de staart want nadat HBS in de 85e minuut de gelijkmaker had gescoord viel uiteindelijk in blessuretijd toch nog de winnende treffer.

Al in de beginfase rook SJC aan de voorsprong maar een inzet na een corner kon door een Haagse verdediger nog net op de lijn worden gekeerd. Niet veel later kwam SJC heel goed weg toen een schot achter doelman Lex Hoogervorst op de dwarsligger spatte.

Daarmee was de toon gezet en leek het een gelijk opgaande strijd welke overigens als kijkspel bepaald geen voldoende kon halen. Daarvoor waren de barre omstandigheden ook bepaald niet ideaal te noemen. HBS drong wel steeds meer aan en bij de Hagenaars lieten de voormalige Vv Noordwijk vedettes Tjeerd Westdijk en Brian Brockenwel zien dat zij nog steeds op hoofdklasseniveau kunnen voetballen. Toch wisten ook zij, ondanks een optisch overwicht, de SJC-defensie niet verschalken. Voormalig SJC-er Mostava Frederick zag even eerder zijn poging op het dak van het doel vallen. Zo kwam de rust met de 0-0 stand.

Tijdens de rust werden de lichtmasten ontstoken maar daarmee werd het allemaal niet fraaier van. De regen bleef met bakken uit de hemel stromen en het spel werd er niet beter op. Voor SJC brak de zon door toen Wesley Haasnoot de 0-1 liet aantekenen. Een goed genomen corner van Timo Ruigrok werd door hem keihard in het net gekopt.

HBS koos voor een opportunistischer aanpak en pompte de bal steeds vaker hoog in het strafschop gebied. Maar daar heerste Alex Hoogervorst die bij herhaling de bal met beide vuisten terug het veld in joeg. HBS probeerde nu nog meer druk uit te oefenen en er kwamen voor Westdijk en Frederick enkele mogelijkheden. De Haagse trainer Steffens trachtte een gelijkmaker te forceren en hij wisselde een drietal spelers.

SJC werd verder teruggedrongen maar dat maakte de ruimtes op het toch al moeilijk te bespelen veld nog kleiner. Na opnieuw een Haagse wissel viel, 5 minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd, toch de gevreesde gelijkmaker: 1-1. Maar daarmee bleek de wedstrijd niet gespeeld. SJC toonde veerkracht en het was ‘man of the match’ Wesley Haasnoot, die koppend de winst voor zijn ploeg zeker stelde: 1-2.

Komende zondag speelt SJC thuis tegen TAG’90. Zij wonnen met 2-0 van VOC en veroverde hiermee de negende plaats op de ranglijst met 10 punten en een doelsaldo van 14 voor en 17 tegen.