Sanne Heemskerk legt aan voor 1 van haar 2 scores.
Sanne Heemskerk legt aan voor 1 van haar 2 scores. Foto: Maaike Peschier

Fluks lijdt onnodige nederlaag tegen Sperwers

Algemeen Sport

Na 3 opeenvolgende zeges is Fluks er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om van Sperwers te winnen. In Rotterdam liepen de Noordwijkers de hele wedstrijd achter de feiten aan en er werd met 16-14 verloren.

Was er sprake van onderschatting ? Feit is dat Fluks na 2 minuten al 2-0 achterstond tegen het team dat 6 van de 7 gespeelde wedstrijden verloren had. En pas nadat het ook nog 3-0 geworden was werd Fluks wakker met 2 scores kort achter elkaar. Nadat er door beide ploegen een aantal keer snel achter elkaar gescoord was liep Sperwers uit naar een ruime voorsprong (9-5). Opvallend was het grote aantal Rotterdamse scores vanuit strafworpen en vrije worpen. Coach Mud greep in met een time-out; het is onbekend wat hij zijn team meegegeven heeft maar het resulteerde in 3 snelle scores (waarvan 2 maal Jan Passchier binnen een minuut). Deze opleving bleek echter van korte duur. Sperwers liep opnieuw uit naar een gat van 5 punten. Waar de lange Rotterdamse heren volhardden in het blijven hangen rond de eigen korf (waardoor ze bijna alle rebounds pakten) verzuimde Fluks om gebruik te maken van de daardoor ontstane tijd en ruimte voor schoten van afstand (er werd simpelweg niet goed genoeg geschoten). Halverwege het 2e bedrijf keek Fluks tegen een 15-10 achterstand aan, en werd de inhaalrace nog maar een keer ingezet. Aangemoedigd door het meegereisde publiek wisten zij terug te komen met 15-14 en met nog 5 minuten te spelen kwam een goed resultaat toch weer in zicht. Maar het was Sperwers dat tekende voor de laatste score en met 16-14 hielden zij de punten in Rotterdam.

Na afloop was er aan Fluks zijde gemopper over de scheidsrechter die naar hun mening wel erg makkelijk (en eenzijdig) voor strafworpen floot, maar het was toch vooral het gebrek aan scorend vermogen dat leidde tot de nederlaag. Met alle gelegenheid tot schieten werden de veelal makkelijk scorende Marlou Passchier, Sebastiaan Mud, en Joost Passchier node gemist.

De eerste helft van de competitie zit er op, met Fluks op een plaats in de middenmoot. Zaterdag speelt Fluks thuis tegen Oosterkwartier. Na deze wedstrijd begint het zaalseizoen. Een laatste mogelijkheid dit kalenderjaar om Fluks aan te moedigen op het veld aan de Nieuwe Zeeweg. De wedstrijd vangt aan om 15:30 en is tevens te volgen via het youtube kanaal van Fluks.