Logo denoordwijker.nl
Foto: PR

Beste Adriaan,

Wij hebben elkaar nog niet mogen ontmoeten. Daarom wil ik vanaf deze plaats communicatie tot stand brengen. Ik heb begrepen dat je al gewaarschuwd ben voor het feit dat ik mijn pen soms in venijnige azijn doop. Ik kan je zeggen dat dit in de praktijk nogal meevalt. En jij zult, als oprichter, naamgever en zakelijk brein achter de succesvolle Adriaan van Erp Groep, wel tegen een stootje kunnen. Ik zou zeggen welkom in Noordwijk want ik heb je horen zeggen dat je de vleugels wilde uitslaan richting Noordwijk om van mijn geboortedorp een echte badplaats te maken. Mijn biljartmaatje zou hierbij direct opmerken: ‘Het is nogal wat’. Want laten we wel wezen, Noordwijk is al meer dan 150 jaar een echte badplaats, waar koningshuizen, wereldleiders, filmsterren maar ook de familie van Erp en miljoenen andere badgasten uit alle delen van de wereld, al vaste klanten waren. Dus ik zou ook willen zeggen: ’Het is nogal wat!’

Je introductie en de presentatie waren kennelijk goed voorbereid. Ik zag jou in het Noordwijkse Gemeentekantoor in Noordwijkerhout omringd met een uitgebreid team van adviseurs. Ik hoorde daar zeggen dat dit de allereerste presentatie van de plannen was. Niet alleen publiekelijk, maar zelfs het Noordwijkse college zou nog niet op de hoogte zijn gebracht. Ik verbaas me daar openlijk over want met iets meer overleg had je kunnen weten dat je veel te massale plannen niet passen bij de wensen van omwonenden, niet passen in de geldende bestemmingswensen en dat het dus een beetje minder zal moeten. Nog veel vreemder is dat je met je plannen dwars over buurman Hoogervorst heen dendert. Kom op zeg, dat kan toch zomaar niet. Hij meldde zich heel verontrust bij mij en hij noemt het schandalig dat jij dwars over zijn eigendom heen tekent. Ik noem dit respectloos. Dezelfde soort klachten bereikte mij van ongeruste Noordwijkers rondom het Vuurtorenplein.

Daarnaast stoorde het mij dat jouw ‘top architect’ zich laatdunkend uitliet over een collega-architect van reeds vergunde bouwplannen. Dat vind ik al even respectloos en oncollegiaal.

Aanstootgevend was ook het feit dat jouw architect niets kon vertellen over de door ons omarmde ‘Noordwijkse stijl’. Stedenbouwkundig specialisten gaven daar juist hoog over op en stimuleerde ontwikkelaars in die richting. Ga eens kijken bij Hotelvilla Zeezicht, zo kan het ook!. Kortom, de presentatie lijkt een schot voor de boeg om te testen hoever je kan gaan met grof geld verdienen aan Noordwijk. Een miljoenenwinst die ik je overigens van harte gun, want Nederland vaart wel bij initiatiefnemers zoals jij.

Ik kan me dan ook goed vinden in diverse onderdelen van de gepresenteerde plannen, mooie pleinen en mooie accenten. En roep je op om vooral niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar snel op een meer respectvolle wijze de miljoenenrace te vervolgen. Nogmaals Adriaan, hartelijk welkom in Noordwijk! En maak er asjeblieft echt wat moois van!

Meer berichten