Watchwinner Demi van Duin wordt gefeliciteerd met haar winnende treffer.
Watchwinner Demi van Duin wordt gefeliciteerd met haar winnende treffer. Foto: Willem Zwanenburg

Fluks boekt knappe overwinning op Thor

Algemeen Sport

Na de winst vorige week was Fluks vastberaden opnieuw een goed resultaat te bereiken. De spannende wedstrijd eindigde in een ware thriller, en winst voor Fluks.

Tegenstander Thor had vorige week voor de eerste maal verloren, en op voorhand lagen er kansen voor Fluks om punten te pakken. Voorafgaand aan de wedstrijd gaf coach Enrico Mud al aan dat er 2 teams duidelijk het sterkte zijn in deze competitie (te weten Badhoevedorp en Oosterkwartier), maar daarachter maakt een aantal teams kans op de derde plaats. Fluks wil graag meestrijden voor deze positie, en dan is het zaak om tegen deze teams punten te pakken.

Na de openingsscore door Thor nam Fluks het initiatief door in 2 minuten tijd 3 maal trefzeker te zijn. Het spel golfde op en neer, waarbij Fluks keer op keer de voorsprong pakte, maar Thor even zo vaak weer op gelijke hoogte wist te komen. Er werd fel maar fair gestreden, en het ruimschoots aanwezige publiek genoot van de spannende wedstrijd. Bij rust was er een kleine voorsprong voor de Noordwijkers.

Opvallend was dat Fluks na de pauze zeer snel weer uit de kleedkamers het veld op kwam, tekenend voor de gretigheid om de punten in Noordwijk te houden. Het patroon van Fluks dat iedere keer de voorsprong nam, en Thor dat keer op keer de stand gelijk trok, herhaalde zich. Nooit was het verschil groter dan 2 punten. In deze fase maakte een aantal A1 spelers hun opwachting en zij stonden hun mannetje. Vooral Tijmen Westgeest viel sterk in, met opvallend veel lef en een mooie score. Met een knappe schot zette Min-Zi van Mackelenberg 11-9 op het scorebord, en het leek erop dat daarmee de beslissing gevallen was. Thor zette echter nog een keer aan en kwam opnieuw langszij.

Nadat de scheidsrechter het teken had gegeven dat de laatste minuut was ingegaan, riep coach Mud zijn team nog eenmaal bij elkaar in een time-out. Het plan voor de laatste aanval werd gesmeed, en na de spelhervatting scoorde Demi van Duin 12-11. In de resterende seconden kon Thor niet meer gevaarlijk worden, zodat deze enerverende wedstrijd de volle winst voor Fluks opleverde. Een sterk resultaat dat gevierd werd met de Fluks-fans.

Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd, nu tegen Paal Centraal (Delft) dat vorige week verrassend verloor. Een nieuwe kans om de ingeslagen weg naar boven voort te zetten. De wedstrijd aan de Nieuwe Zeeweg begint om 15.30 uur en is eveneens te volgen op het Youtube-kanaal van Fluks.