Een uitstekende VOC-keeper weet hier nog een doelpunt van Tom Duindam te voorkomen. Foto: Johanna Oskam

SJC wint van VOC met 2-1

Algemeen Sport

‘Het zal toch niet gebeuren dat ze nu nog gelijk maken’, vroeg iedereen zich in de absolute slotminuut van de wedstrijd SJC-VOC zich af. Want de Rotterdammers kwamen massaal nog even richting het doel van Lex Hoogervorst, dwongen nog een corner af en zorgden daarbij voor hoge bloeddruk bij de SJC-supporters.

Hieraan voorafgaand was er een wedstrijd die als uniek de archieven in kan gaan. Een lange lijst van grote kansen met een aantal keren de bal op lat en paal. Wat voor een zenuwslopende uurtje zorgde, zeker bij trainer Marcel IJzendoorn en zijn technische staf.

Kans op kans

SJC begon behoudend maar wel dominerend aan de wedstrijd tegen het Rotterdamse VOC. Met in de achtste minuut een fraaie actie gevolgd door een schot op het dak van het doel van Wesley Haasnoot. De beide ploegen gunde elkaar de bal op eigen helft en counterde daar waar mogelijk. Daarbij toonde SJC zich gevaarlijker zoals met een schot op de lat van Timo Ruigrok en een kopbal van Mark Turk die door een fantastische redding door de keeper werd gekeerd. Daar bleef het ook niet bij en het wachten was op de openingstreffer. Die viel echter geheel onverwacht na bijna een half uur aan de andere kant. De volkomen vrij gelaten spits Wessel Verhaar kon vrijuit scoren: 0-1. En met die stand kwam de rust.

Na de rust kwamen Van Niel en Younes in het veld voor Turk en Wisselink. Daarbij bleek IJzendoorn bovendien voor een iets andere strijdwijze te hebben gekozen. Met nu meer druk naar voren op de helft van de tegenstander.

Een strijdwijze die vervolgens een lange reeks van mogelijkheden en een even lange reeks van 100% kansen opleverde. Deze allemaal omschrijven is onmogelijk. Maar SJC trok uiteindelijk toch aan het langste eind omdat Tom Duindam tweemaal tot scoren wist te komen. Het eerste doelpunt viel in de 71e minuut waarbij Martijn van Trigt op de paal kopte en Duindam er als de kippen bij was om de 1-1 te laten noteren.

Plaatje

De tweede goal was een plaatje. Na een uitstekende steekpass van Timo Ruigrok was het opnieuw spits Tom Duindam die zich vrij liep en de opduikende keeper verschalkte door de bal tussen zijn benen door in het net te deponeren: 2-1.

Kans op kans deed zich hierna opnieuw voor en het wachten was op een grotere uitslag. Een bijna wanhopig vechtend VOC, een luidruchtig coachende technische staf plus een kansen missend SJC waren de genoteerde wapenfeiten. Gevolgd door de al omschreven kritische details in de laatste minuut.

Het laatste fluitsignaal van de bijzonder goed leidende Jurjen Kaper zorgde dus nog voor veel opluchting. De drie punten waren binnen en de vele kansen waren in de derde helft bij iedereen het voornaamste onderwerp van gesprek. Op het noodterras begon in een uitstekende sfeer onmiddellijk een feestje dat was aangekondigd als het ‘Oktoberfest’.

Volgende week gaat SJC op bezoek bij Purmersteijn. Een oude bekende die het SJC nogal eens moeilijk heeft gemaakt. Eén van de 6 ploegen in de competitie die net als SJC 7 punten hebben bijeen gesprokkeld. Daar een gelijkspel wegslepen zou daarom al verdienstelijk zijn.