Logo denoordwijker.nl
<p>De damesequipe van de TFC toont met trots het resultaat van hun actie.</p>

De damesequipe van de TFC toont met trots het resultaat van hun actie.

(Foto: Richard van Egmond)
Sport

Dames TFC op de pedalen voor Pink Ribbon

Op 8, 9 en 10 oktober zetten de dames van ToerFietsClub (TFC) Noordwijk een bijzonder prestatie neer. Drie dagen achterelkaar fietsten zij honderd kilometer per dag.

Een uitdaging, niet alleen bedoeld als persoonlijke prestatie maar ook om geld in te zamelen. De dames wilden dit seizoen ergens naartoe werken. Het is een goed doel geworden, namelijk Pink Ribbon, onderdeel van KWF kankerbestrijding. Pink Ribbon financiert onderzoeken en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker.

Zondagmorgen is het (voorlopige) resultaat, 9741 euro, van de actie zichtbaar gemaakt in de vorm van een grote waardecheque, overhandigd aan de dames van de TFC door Gerben van Duin.

Hij was in alle vroegte naar de Koningin Wilhelmina Boulevard gekomen om acte de présence te geven in zijn hoedanigheid als ambassadeur Sport en Preventie voor Vereniging Nederlandse Gemeenten en Vereniging Sport en Gemeenten,

In zijn toespraak benadrukte Van Duin het belang van sport en bewegen als bijdrage aan goede gezondheid en een vitale samenleving, jong en oud. De dames van de TFC hebben een bijzondere prestatie in de wereld gezet, ook gezien en erkend door vele donateurs. Hij sprak zijn grote waardering uit voor het initiatief, het doorzetten en het resultaat van de actie.

Meer berichten