Logo denoordwijker.nl
Sander Bosma in gevecht om de bal met Jari de Jong van Scheveningen.| Foto: Rob Romer/Orange Pictures)
Sander Bosma in gevecht om de bal met Jari de Jong van Scheveningen.| Foto: Rob Romer/Orange Pictures) (Foto: OrangePictures/Rob Romer)
Sport

Matige vertoning op Houtrust

De affiche leek vooraf best interessant maar zelfs voor de meest fanatieke supporter ontbrak het vermaak. De beide ploegen kwamen nauwelijks aan behoorlijk voetbal toe. Het ontbreken van mogelijkheden om te scoren geeft aan dat er zaterdag in Scheveningen van tweede divisie niveau geen sprake was.

Alleen voor fanatieke schakers onder de toeschouwers was er mogelijk toch wat te genieten. Trainer Kees Zethof noemde het na afloop een schaakspel van twee ploegen die niet wilden verliezen.

Noordwijk trad aan met Teun Zethof op de plaats van de nog altijd geblesseerde Overvliet. Samen met Rietveld, Van den Boogaard en Bouwman vormde de zoon van de trainer de verdediging van Noordwijk. Reynaers, Van der Zalm, Roshanali en Bosma moesten de wedstrijd vorm geven op het middenveld. De vorige week succesvolle Van Oosten vormde samen met aanvoerder Wendt het spitsenduo.

De wedstrijd werd in werkelijkheid nooit een wedstrijd. De nadruk lag bij beiden ploegen op de verdedigende taken en de schaarse momenten in één van de strafschopgebieden waren ook al niet te kwalificeren als tweede divisie waardig. Noordwijk kwam goed weg toen een meer dan stevige overtreding van Teun Zethof slechts met geel werd bestraft. Dat was feitelijk het enige opwindende feit in de eerste helft. Of men zou een kopballetje richting het doel van Emiel Wendt als hoogtepunt moeten willen aanmerken.

Slaapverwekkend

Ook na rust bleven beide ploegen volharden in slaapverwekkend voetbal. Zodra Noordwijk de bal over de middenlijn bracht werd men afgetroefd door 2 linies Scheveningers. Ook in de omgekeerde situatie bleken de Houtrustbewoners niet in staat om ook maar een deuk in het pakje boter te schoppen.

Na een uur moest Reynaers geblesseerd afhaken en Zethof gunde nieuwkomer Niek van Heeten zijn debuut. De clubpagina vermeldde dat hij na een Spaans voetbalavontuur zijn keus op Noordwijk had laten vallen en dat men veel van hem verwacht. Ook de komst in de slotfase van De Kruijs voor de deze middag onopvallende Van Oosten bracht geen verandering in het wedstrijdpatroon.

In de slotminuten had Noordwijk nog de deksel op de neus kunnen krijgen. Vanuit een weinig imponerende aanval volgde onverwacht nog een geweldige kans voor Scheveningen maar tot opluchting van Noordwijk verdween de bal over de achterlijn.

Na afloop toonden beide coaches zich tevreden met het veroverde puntje maar zij bleken de enige die tevreden waren. Het was vooral een slechte wedstrijd en al met al een voetbalmiddag die snel moet worden vergeten.

Noordwijk wacht nu een pittig programma. Aanstaande zaterdag komt Rijnsburgse Boys op bezoek aan de Duinwetering en na een weekje stilstand volgt op zaterdag 30 oktober een bezoek aan koploper en buurman Katwijk. Er zal dan ook enig fortuin nodig zijn om de novembermaand in te gaan in het linkerrijtje.

Meer berichten