Bob van Zanten, directeur-bestuurder De Noordwijkse School, bespreekt met de leerlingen de resultaten van de Groene Voetstappenweek.
Bob van Zanten, directeur-bestuurder De Noordwijkse School, bespreekt met de leerlingen de resultaten van de Groene Voetstappenweek. Foto: PR

Noordwijkse School zet Groene Voetstappen

Algemeen

De leerlingen van De Noordwijkse School hebben afgelopen week Groene Voetstappen verdiend. De school deed ook dit jaar weer mee aan de Groene Voetstappenweek.

Dit is een landelijke bewustwordingsactie waar ieder jaar tienduizenden kinderen aan meedoen. Gedurende één week zijn de leerlingen lopend, met de fiets, steppend, skatend of met het openbaar vervoer naar school gekomen. Hiermee hebben zij ‘Groene Voetstappen’ verdiend. Per klas is er een poster bijgehouden, waar de leerlingen iedere dag een vakje op de kaart hebben gekleurd om aan te geven hoe zij die dag naar school zijn gekomen. 

Met het verzamelen van Groene Voetstappen heeft de school een bijdrage geleverd aan de landelijke en internationale doelstellingen voor het beperken van CO2-uitstoot en raken de leerlingen gewend aan duurzaam gedrag. De Noordwijkse School vindt het belangrijk om de leerlingen bewust te maken van het belang hiervan.

Uit de krant