Fluks beleefde een gemakkelijke middag in Haarlem.
Fluks beleefde een gemakkelijke middag in Haarlem. Foto: PR

Gemakkelijke overwinning voor Fluks

Algemeen Sport

Na drie nederlagen wachtte Fluks nog op de eerste punten van het seizoen. Die werden binnengehaald in Haarlem: Aurora werd met maar liefst 2-18 verslagen.

Fluks begon sterk aan de wedstrijd. Verdedigend stond het goed, en door scores van achtereenvolgens Joella van Baren, Marlou Passchier en tweemaal Sebastiaan Mud stond het al snel 0-4. Pas toen kon Aurora iets terugdoen maar daarna waren er weer vier punten van Fluks voordat Aurora nogmaals trefzeker was. Nog eens vier Fluks scores verder werd met 2-12 de rust bereikt.

Ook in de tweede helft was Aurora niet in staat het Fluks lastig te maken. Na de moeizame wedstrijden van de afgelopen weken was het voor de Noordwijkers prettig om een keer lekker vrijuit te kunnen spelen en vertrouwen te tanken. In de stromende regen scoorde Fluks in het tweede bedrijf nog zes maal, en hield het verdedigend de boel dicht. In de slotfase was er alle gelegenheid om door te wisselen en iedereen minuten te laten maken. Zo wist ook A1 speler Sanne Heemskerk als invaller nog te scoren.

De eerste punten zijn binnen en dat smaakt naar meer. Aanstaande zaterdag speelt Fluks om 15.30 uur thuis tegen Thor. Deze wedstrijd is te volgen via het Youtube-kanaal van Fluks, maar ter plekke Fluks 1 aanmoedigen is natuurlijk nóg leuker.